- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски син опчинио Немце – да ли ће га „закључати“ пре Европског првенства?

© Angelika WarmuthАлександар Павловић
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Два гола и две асистенције за мање од 500 минута играња фудбала на највишем нивоу немачког фудбала у дресу Бајерн Минхена учинак је српског везисте Александра Павловића. И управо због тога ће Немци и Срби бити битку ко ће га узети под своје, али је јасно да су „панцери“ по свему судећи куд и камо ближи, а разлога је прегршт...
Александар Павловић, фудбалер српског порекла који игра за Бајерн, све више се доводи у везу са репрезентацијом Немачке. Речи Херберта Хајнера, председника клуба из Минхена, наговестиле су да Србија више очигледно нема чему да се нада.
Пробој Александра Павловића, момка рођеног 2004. године на немачку фудбалску сцену Србија је помно пратила, али чини се узалуд. Све је извесније да ће млади фудбалер српских корена који је рођен у Минхену обући национални дрес Немачке.
Скренуо је пажњу фудбалске јавности 18-годишњи Александар Павловић изузетно зрелим партијама на позицији „шестице“ са нешто израженијим креативним способностима и могућношћу да се прикључује у завршницама напада Бајерна. То је екстра квалитет и нешто што изузетно цени тренер Бавараца Томас Тухел.
Зато и не чуди што млади Павловић игра све чешће и то са све више сигурности када му је лопта у ногама. Према најавама из Бајерна, који као апсолутни владар немачког фудбала има највише утицаја на дешавања унутар и око репрезентације, нема дилеме да ће се момак српских корена рођен у Немачкој играти за „панцере“.
Поставља се питање да ли ће га селектор Јулијан Нагелсман уврстити на списак за пријатељске мечеве пред Европско првенство или ће се коцкати и дозволити Србији да их предухитри.
Оно што ФС Србије и селектору Драгану Стојковићу Пиксију дефинитивно не иде у прилог, јесте што је Павловић у последње време у жижи немачке фудбалске јавности и не престаје да пуни новинске ступце. Разлог? Врхунске партије на великој сцени – Бундеслиги.
Био је то „окидач“ да медији нахвале Александра Павловића ког је „Билд“ оценио двојком, а једино боље од тога је јединица.
Бројни коментари и став јавности гласе да је неопходно да Немци "закључају" српског сина пре Европског првенства, како би се избегла било каква драма око његове будућности и могућности избора средине.
Херберт Хајнер хвалио је Павловића, а посебно тренера радује што се талентовани фудбалер развио управо у Бајерновој школи.
„Срећан сам што се Алекс Павловић тако добро развио. Добија шансу у клубу и користи је на најбољи начин. Игра одлично, миран је са лоптом и има веома добру визију, што је одлично. Уједно је и показатељ да смо у стању да развијамо играче из сопствене академије“, рекао је Хајнер.
Павловић је после сјајних партија у млађим категоријама , јесенас добио шансу у сенироском тиму, а у последње време о њему се много говори и због два гола против Аугзбурга и Менхенгладбаха.
Говорећи о његовим добрим партијама Хајнер је наговестио да би Павловић могао да добије позив Немачке репрезентације.
„Уколико настави овако, сигурно ће добити шансу у репрезентацији, али ћемо видети да ли ће се то десити пре Европског првенства“, рекао је председник Бајерна.
Хајнер је ипак остао тајанствен и није желео да открије да ли је неко из репрезентације већ ступио у контакт са клубом поводом фудбалера српског порекла.
„Нећу ништа да кажем на ту тему“, рекао је Хајнер.
Павловић је играо за млађе категорије репрезентације Немачке, па је већ тада било назнака да је Србија изгубила битку.
Ове сезоне у Бундеслиги фудбалер српских корена играо је на девет утакмица, а уписао је два гола и две асистенције.
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
СПОРТ
Ковачевић се вратио старом послу – да ли ће одмах помоћи и Звезди?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала