- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Познато време комеморације и сахране Дејана Милојевића

© Фото : АБА лига / Мега / Ивица ВеселиновДејан Милојевић
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Комеморација Дејану Милојевићу, преминулом српском тренеру, одржаће се у суботу 10. фебруара од 12 сати у Скупштини града Београда, саопштио је Кошаркашки савез Србије.
Некадашњи репрезентативац и трофејни кошаркаш, потом и тренер, биће сахрањен у понедељак 12. фебруара у 13.30 сати на Новом бежанијском гробљу.
Милојевић је преминуо 17. јануара у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара уочи НБА утакмице између Јуте и Голден Стејта, где је радио као члан стручног штаба.
Играчку каријеру велики Деки почео је у Беовуку, затим је наставио у ФМП-у и Будућности, а највећи траг оставио је у Партизану. Играо је још за Валенсију и Галатасарај, а са репрезентацијом Југославије постао је шампион Европе 2001. године.
После играчке каријере великог трага оставио је као тренер у Меги где је створио неколико НБА играча, а најпознатији је његов рад са Николом Јокићем. Био је тренер и у Будућности, а онда је од 2021. године постао део стручног штаба Голден Стејта са којим је освојио титулу првака НБА лиге 2022. године.
Вест о смрти погодила је љубитеље кошарке широм света, а НБА, евролигашке и регионалне утакмице после његове смрти почињале су минутом ћутања у знак сећања на кошаркашку легенду.
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
СПОРТ
Изненађујуће тврдње из Италије: Друголигаш преговара са Теодосићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала