- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова открила шта је Нуландова радила у Кијеву

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд је током посете Кијеву током јануара објашњавала украјинским властима како да без новца из САД мобилишу више Украјинаца, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Викторија Нуланд је давала важне директиве о томе како без америчког новца мобилисати још више украјинских грађана, с обзиром на то да за кијевски режим Украјинци нису само потрошни материјал, већ их сада не третирају ни као материјал“, рекла је Захарова на редовном брифингу за новинаре.
Како је навела, Вашингтон је тај циљ – мобилизација још већег броја Украјинаца – крајње цинично и оштро поставио пред украјинског председника Владимира Зеленског.
„На прес конференцији у Кијеву Викторија Нуланд је говорила да је стратешки неопходно да САД подржавају стабилну испоруку оружја на фронт …. Хтела бих да укажем на мотив. Викторија Нуланд то не говори због народа Украјине или Украјине као државе, она јасно каже – све је то потребно јер се ради о стратешкој неопходности за Америку“, навела је она.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
РУСИЈА
Кремљ о посети Викторије Нуланд Кијеву: Не слути на добро
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала