- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вила налетела на српски зид – елиминација! /видео/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЂорђе Петровић
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Челси је „на рукама“ српског чувара мреже Ђорђа Петровића стигао до осмине финала ФА купа, елиминисавши у реванш мечу Астон Вилу резултатом 3:1, након што су у првом сусрету мреже мировале.
„Српски зид“ био је непремостива препрека за Вилу која на свом терену делује попут казнене експедиције.
Овога пута сценарио је био другачији. Уз неколико фантастичних одбрана перспективног чувара мреже који је из Америке стигао на Стамфорд бриџ, „плавци“ су преко Конора Галагера већ у 11. минуту стигли до вођства.
Асистент код првог гола Николас Џексон био је стрелац другог, и управо се поменутим резултатом отишло на велики одмор на „Вила парку“.
За то време претили су Оле Воткинс, Бејли, Тилеманс, имали су чак 15 покушаја, од којих је пет ишло у оквир гола, а Ђорђе Петровић је само једном капитулирао и то у 91. минуту када је погодио Дијаби.
Пре тога је ефектним голом из слобдног ударца Енца Фернандеза Челси отишао на недостижних 3:0. Гол Дијабија на додавање Ремзија само је ублажио болан пораз Виле и елиминацију из најстаријег енглеског такмичења – ФА Купа.
Тако ће Ђорђе Петровић и Челси у осмини финала играти против Лидса.
Српски репрезентативац још једном је у потпуности оправдао поверење које му непрестано менаџер Маурисио Покетино указује од повреде првог голмана Роберта Санчеза.
Нигерија - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Страшни Стенли стоји на путу „слоновима“ са девет живота – „слава Богу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала