- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин у интервјуу Такеру Карлсону: Украјинци се осећају као Руси - опет ће се ујединити руски народ

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Русија и Украјина ће се пре или касније договорити, саопштио је руски председник Владимир Путин у интервјуу Такеру Карлсону. Он је рекао да жели да се ситуација у Украјини реши путем преговора.
По његовим речима, Украјинци се и даље осећају као Руси, а то што се дешава је елемент грађанског рата. Запад мисли да су борбена дејства у Украјини заувек одвојила један део руског народа од другог, али ће до поновног уједињења доћи, објаснио је руски лидер.
Руски лидер је рекао да Украјинци имају право да се сматрају засебним народом, али не на основу нацизма и нацистичке идеологије.
„Ја говорим да је то део једног руског народа, они говоре: не, ми смо посебан народ. Добро. Ако се неко сматра засебним народом, има право на то. Али не на основу нацизма и нацистичке идеологије“, поручио је Путин.
Државни удар у Украјини 2014. године извела је оружана опозиција уз подршку ЦИА, казао је Путин.
"Технички, урадили су све како треба, постигли шта су хтели - променили су власт. Али са политичке тачке гледишта, ово је огромна грешка. Овде, наравно, политички врх није функционисао како треба. Политички врх је требало да види до чега би то довело“, рекао је председник.
Украјина је донела одлуку да одустане од преговора са Русијом по налогу из Вашингтона, сада САД треба да исправе ту грешку. Како је истакао: Украјина је почела рат, циљ Русије је да га заврши.
"Русија за сада није постигла циљ специјалне војне операције, јер је један од њих - денацификација: забрана различитих неонацистичких покрета", објаснио је он.
НАТО може да призна контролу Русије над новим територијама, постоје опције, ако постоји жеља.
"Запад је почео да схвата да је немогућ стратешки пораз Русије – нека размисле шта даље да се ради, ми смо спремни за дијалог", поручио је Путин.
Русија је 2014. године била приморана да узме Крим под своју заштиту, јер је полуострво било у опасности, објаснио је он.
Изјаве да ће Американци морати да ратују са Русијом ако се обустави помоћ Кијеву јефтина су провокација, рекао је руски лидер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала