- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Париз избегава да одговори зашто Кијев врбује француске „плаћенике“

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/SoWhat / Авенија Шанзелизе и Тријумфална капија у Паризу
Авенија Шанзелизе и Тријумфална капија у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Украјина наставља врбовање „плаћеника“ преко амбасаде у Француској, а Париз избегава одговор на питање о законитости таквих акција, изјавио је у интервјуу Спутњику руски амбасадор у Паризу Алексеј Мешков.
„Два пута сам питао Французе: како се то уклапа са вашим законима о плаћеницима? Наше француске колеге у последње време не размишљају много о дипломатији и често не добијамо никакве одговоре“, рекао је Мешков.
Он је истакао да ће амбасада пратити ситуацију. Према његовим речима, на сајту украјинске амбасаде у Француској и на њеним друштвеним мрежама се налази информација о томе на који начин се могу људи прикључити Оружаним снагама Украјине.
„Тамо је порписано шта је све потребно да човек зна, приложена је дугачка анкета, односно, све је озбиљно“, подвукао је руски амбасадор.
Дипломата је посебну пажњу обратио на проблеме са испорукама француске војне технике и муниције у Украјину и истакао да је било која испорука тог типа – црвена линија.
Руског амбасадора су 6. фебруара позвали у Министарство иностраних послова на разговор због смрти два француска грађана у Украјини, који су се, према верзији Париза, бавили волонтерским и хуманитарним радом.
Министарство одбране Русије саопштило је 17. јануара да су руске Оружане снаге, прецизним ударом, уништиле привремену базу страних плаћеника у Харкову од којих су већина били Французи. Убијено је више од 60 милитаната. Париз је након тога саопштио да „нема плаћеника ни у Украјини ни било где другде“.
Погледајте и:
Париз - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
РУСИЈА
Апсурд: У Француској сада не знају ни ко су „плаћеници“ – Русија их подсетила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала