- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ви, наравно!“: Путин одговорио Карлсону ко је дигао у ваздух „Северни ток“

© AP Photo / Danish Defence Command via APМесто цурења гаса на гасоводу "Северни ток"
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин сматра да су диверзије на гасоводима „Северни ток“ и „Северни ток 2“ извеле америчке обавештајне службе.
„Ко је дигао у ваздух 'Северни ток'?“, питао је Карлсон Путина током интервјуа.
„Ви, наравно“, одговорио је уз осмех Путин.
„Ја сам био заузет тог дана. Ја нисам дигао у ваздух 'Северни ток'“, нашалио се Карлсон.

„Ви лично можда имате алиби, али ЦИА такав алиби нема. Знате, нећу да улазим у детаље, али у таквим случајевима увек говоре: тражите онога ко има мотив. Али у овом случају не треба тражити само онога коме је то у интересу, него и онога ко то може да уради. Заинтересованих може бити много, али заронити на дно Балтичког мора и извести ту експлозију не могу сви. Ове две компоненте морају да се споје – ко је имао мотив и ко је у стању то да изведе“, одговорио је руски председник.

Он је додао да је Русија спремна да испоручује гас преко цеви гасовода „Северни ток 2“ која је остала неоштећена, али да је Немачка не пушта у рад.
„Не ради се само о 'Северном току 1' који су дигли у ваздух. 'Северни ток 2' су оштетили, али једна цев је читава и преко ње се може испоручивати гас у Европу, али је Немачка не отвара. Ми смо спремни за то, само изволите“, истакао је Путин.
Упитан да ли је изненађен ћутањем Немачке у ситуацији са диверзијама на „Северним токовима“, Путин је одговорио потврдно.
„То и мене изненађује. Али данашње немачко руководство не руководи се својим националним интересима, него интересима колективног Запада, иначе је тешко објаснити логику њиховог деловања или неделовања“, објаснио је руски председник.
Председник Русије Владимир Путин и новинар Такер Карлсон - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Русија није могла да не устане у одбрану Србије, време је да се међународно право мења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала