- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко о поразу који није смео да се деси: „Питам се шта даље?“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Партизан је тројком преко руке у трилер завршници пао у Београду пред Бајерн Минхеном у мечу 26. кола Евролиге (78:79), а тренер Жељко Обрадовић изјавио је да не жели кривицу да сваљује на играче, већ да је одговорност искључиво његова.
Пораз који није смео да се деси, пораз у зао час, кад му време и место није, тако би најпростије могао да се опише губитак који су црно-бели дозволили пред армијом својих навијача, након што је Франциско на две секунде пре звука сирене погодио тројку.
Ушао је Партизан у тај последњи минут са предношћу, чинило се капиталном, 78:84, али је уследила серија од пет поена гостију из Немачке за коначни и шокантни тријумф.
Обрадовић је поручио да је тражио од својих кошаркаша да направе фаул у том последњем нападу, али нису га чули, испоштовали...
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
СПОРТ
Холивуд видео Јокићев шоу и „сомборски дабл-дабл“
„Позвао сам Кевина и рекао му: 'Фаул, фаул, фаул. Шта да радим, нису направили. Исто у БОлоњи смо изгубили на сличан начин. Нека буде и овај пораз на мене, не желим да сваљујем утакмицу и кривицу на играче“, биле су прве речи Жељка Обрадовића на одговор кризе у коју је запао „парни ваљак“ који је нанизао пет узастопних пораза у свим такмичењима, а шест у претходних осам сусрета.
Обрадовић је био видно разочаран због епилог пред крцатом Београдском ареном.
„И у Болоњи смо имали победу у рукама, али нисмо били довољно паметни да је приведемо крају, на начин на који смо желели. Против Виртуса смо изгубили због наших грешака, сада и против Бајерна. Да су играчи били под стресом не би имали предност све време. Тражио сам да се прави фаул, али то се није десило. Исто сам тражио и у Болоњи на два разлике. Не желим да сваљујем кривицу на играче, моја је одговорност“, поновио је Жељко.
Истакао је најтрофејнији европски стручњак да Партизан није смео да дозволи Франциску да се дигне и да погоди шут за три поена, у тренуцима када су црно-бели имали два поена предности на две секунде пре краја.
„Нисмо препознали неколико добрих ситуација, а кривица је, понављам, моја. Као тренер и стручни штаб дајемо све од себе. Наравно да се после серије пораза запитам шта даље. Провели смо неколико сати у дворани после Сплита. Радили смо, анализирали. Шта даље, докле? То су питања која себи постављам. Неке ствари нису добре, апсолутно нису добре. Сешћу са људима из стручног штаба, да видимо шта нам је чинити. Навијачи су направили атмосферу какву су направили, али то није довољно за неке. Ја ћу опет да станем иза играча“, закључио је Обрадовић, алудирајући вероватно на догађај који се догодио после пораза, када су поједини навијачи добацивали кошаркашима Партизана: „Чији грб носите...“ и покушали су да уђу на паркет.
Партизан је тренутно на 11. позицији Евролиге са учинком од 12 победа и чак 14 пораза, док осмопласирана Басконија има скор 14-12.
Црвена звезда је 15. и вечерас дочекује Жалгирис, који је једно место испод ње.
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Најболнији пораз Партизана ове сезоне – изгубљен добијен меч!
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Српкиње поражене на старту квалификација: Лавице направиле преокрет – али нису могле до победе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала