- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сферопулос: Цела Арена је видела грешку; Тринкијери: Нисам сигуран

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренинг кошаркаша Црвене звезде
Тренинг кошаркаша Црвене звезде  - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је после пораза своје екипе од Жалгириса (91:93) у Београду, да је то била веома тешка и уједначена утакмица, а о мечу је говорио и његов колега са друге стране Андреа Тринкијери.
Сферопулос је истакао да су у утакмици пресудили ситни детаљи.
"Била је ово веома тешка и уједначена утакмица од почетка до краја, пресудили су ситни детаљи. Нико није успео да направи већу предност“, навео је Сферопулос.
Додао је да су играчи дали све од себе да би победили.
„Нисмо успели на крају да направимо пресудни корак. Недостајали су нам важни играчи, Милош Теодосић, Никола Топић и Бранко Лазић, који нам значе са обе стране терена", рекао је Сферопулос на конференцији за новинаре после утакмице.
Додао је да је Жалгирис у одличном нападачком ритму и да је Црвена звезда покушала у неколико одбрана да их заустави, али су они погађали много тешких шутева и осврнуо се на моменат из финиша када је играч противника Кинан Еванс вероватно газио линију, а судије нису реаговале на то.
„Никад не коментаришем суђење да не би био кажњен. Цела Арена је видела грешку, а ако су они то видели онда је тако", закључио је Сферопулос и додао да је Бранко Лазић неизвестан за наступ на Купу Радивоја Кораћа следеће недеље.
Тренер кошаркаша Жалгириса Андреа Тринкијери рекао је после тријумфа његове екипе да је остварена велика победа на тешком гостовању.
"Била је ово веома тешка утакмица за обе екипе, много ствари је утицало на коначан резултат. Много ситница је утицало на коначан исход, утакмица је била физички захтевна. Ово је велика победа у гостима за нас на тешком гостовању, у веома запаљивој атмосфери", рекао је Тринкијери на конференцији за новинаре после утакмице.
Тринкијери је рекао и да није сигуран да су судије утицале на коначан резултат.
"Нисам сигуран да је то на крају била грешка судија. Али ако ћемо право о томе, морамо рећи да је било милион грешака. И ми смо у неким ситуацијама очекивали другачије одлуке судија, али то је нешто што се дешава", закључио је Тринкијери.
Јаго Матеус дос Сантос - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
СПОРТ
Жалгирис носи цео плен кући – Звезда све даља од Топ 10
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала