- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вера у Васу се брзо исплатила: „Знам шта се догодило“

© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Василије Мицић чекао је у Оклахоми, а дочекао шансу у Шарлот Хорнетсима. Деби из снова, партија каријере у НБА лиги, крунисана са 18 поена уз девет асистенција и бацање коментатора у транс због фантастичних потеза. Искусни српски репрезентативац и двоструки МВП Евролиге, изнео је утиске после тријумфа над Мемфисом (115:106).
Свестан је Васа колико се НБА лига разликује од свих европских такмичења, зато и није прерано отишао „преко баре“. Упорно је одлагао тај поменат, да би се прошлог лета одважио да га начини.
И начио га је, али ствари нису почеле да се одвијају онако како је он можда замислио и желео. Клупа је била његова реалност у Оклахоми, где је играо „на кашичицу“, па је трејд био неминован.
Уследио је, а Мицић је завршио у Шарлот Хорнетсима који су нанизали чак десет пораза у низу. Онда се појавио Василије Мицић и екипа је окончала агонију, а Србин је показао да је „рођен“ за велику сцену и да само треба имати веру.
„Не знам шта да кажем осим тога да сам срећан. Искрен да будем нисам очекивао да ћу већ у првом мечу играти тако много“, изјавио је Мицић, који је на паркету провео нешто више од 26 минута и наставио:
„Знам шта се догодило у претходна два дана, али то ми је само дало новог елана. Нисам очекивао да ћу одиграти тако добру партију, али на крају смо победили. Мислим да су сви на терену зрачили добром енергијом“, истакао је Васа на конференцији за медије.
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Олимпијске игре „заглављене“ на обручу – три сценарија која воде Србију у Париз
Зна врло добро искусни плејмејкер који је чуда чинио са Ефесом да одличан почетан не мора апсолутно ништа да значи. Баш зато је фокусиран на циљ који је одавно себи поставио.
„У НБА нисам дошао да будем само члан енеке екипе, већ да се докажем на паркету. То је био и то ће остати мој циљ. Све док имам прилику да играм у НБА лиги. Искуство које сам стекао у Оклахоми ми је драгоцено и корисно. Нравно да није било лако управљати минутима на терену. Покушавам да останем у форми и да будем спреман. Срећан сам и захвалан што су људи у Шарлоту схватили да имам потенцијал, на мени је сада да покажем да сам у стању да игам на високом нивоу кошарку“, истакао је нови члан Шарлот Хорнетса.
Осврнуо се Мицић на крају и на одлуку да после толико дуго времена одлучи да направи искорак и да Стари континент замени Сједињеним Америчким Државама.
„Ово је мој прво НБА искуство, тако да не могу још да будем сигуран шта је моја улога, али је тражим. Тражим да будем користан за себе и за тим. Шарлот има добру групу играча, пре свега прва петорка има добру енергију. Надам се да ће тако и остати и да ћемо после тога направити нешто лепо“, закључио је скромни Василије Мицић.
Шарлот је 13. на табели Источне конференције НБА лиге са учинком од 11 победа и 41 пораз.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Стршљен Васа на дебију „изуједао“ Гризлије за прекид агоније – Богдан славио, Дарко изгубио /видео/
Соња Васић, Ивон Андерсон и Невена Јовановић, кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Србија на корак од Париза – нокаутиран Бразил!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала