- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразил после две деценије не иде на Олимпијске игре – а Аргентина се нада Месију

© AFP 2023 / FEDERICO PARRAБразил Аргентина квалификације Олимпијске игре
Бразил Аргентина квалификације Олимпијске игре - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Бразила до 23 године први пут после 20 година неће играти на Олимпијским играма, пошто је поражена од селекције Аргентине резултатом 1:0 у трећем колу квалификација. Са друге стране, Аргентинци не само да иду у Париз већ постоји шанса да са њима буде и Лионел Меси.
Неизвесну утакмицу последњег кола квалификација јужноамеричких селекција за Олимпијске игре одлучио је Лучијано Гонду који је у 77. минуту постигао гол за како ће се касније испоставити коначних 1:0.
Та један гол пресудио је Бразилцима који после пуне две деценије неће бити учесници Олимписјких игара. Прво место на квалификационом турниру изборила је репрезентација Парагваја која је савладала Венецуелу резултатом 2:0, док Аргентина у „град светлости“ иде као другопласирани тим.
Бразил је квалификације завршио на трећем месту са три бода и тако изгубио шансе да брани злато које су освојили у Токију. Бразилци су такође најсјајније одличје донели и са иГра у Рио де Жанеиру 2016. године.
Са друге стране Аргетинци траже начин како да буду већи фаворити за медаљу, а решење је верују једноставно и крије се у једном имену – Лионел Меси.
Наиме, правила олимпијског турнира у фудбалу налажу да играчи морају да имају до 23 година, али тројица фудбалера сме да буде и старије. То правило Аргетина жели да искористи на најбољи начин односно да позив упути Месију и Анхелу Ди Марији.
То је потврдио и Хавијер Маскерано, селектор олимпијске репрезентације Аргентине.
„Са Леом и Анхелом имам спектакуларан однос. Пријатељи смо. Као селектор сам у обавези да их позовем, али се разуме да имају и друге обавезе и да зависи и од тога. Није баш једноставно“, рекао је Маскерано.
Меси и Ди Марија током своје богате каријере освојили су и златну медаљу на Олимпијским играма 2008. године у Пекингу.
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
СПОРТ
Але победио рак, па погодио за трофеј – „Слонови“ без селектора покорили Африку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала