- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Држава Србија даје до 5.000 евра за нови аутомобил – услов је само један

© Фото : rawpixel.com / beamелектрични аутомобил
електрични аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Од данас Министарству заштите животне средине Републике Србије може да се поднесе захтев за куповину електричног возила уз помоћ субвенција државе. Конкурс ће трајати до 31. октобра ове године, а помоћ државе од 250 до 5.000 евра могу да добију и грађани, као и предузетници и компаније.
За овогодишњи програм помоћи државе при куповини возила на електрични погон планирано је издвајање 1,45 милиона евра, што је 170 милиона динара. Код појединачних пријава износ новца који се добија зависи од типа возила који се купује и то:
За мопеде и трицикле подршка износи 250 евра у динарској противвредности.
За куповину електричних мотоцикала, тешких трицикала и четвороцикала износ је 500 евра
За путничка возила са највише деветместа за седење и теретна возила чија највећа дозвољена маса не прелази 3,5 тоне може да се рачуна на субвенцију од 5.000 евра у динарској противвредности.
Новина у Уредби је да је за ову годину, за разлику од претходних, приписано субвенционисање набавке искључиво електричних аутомобила, преноси „Биз портал“.
„За разлику од прошлих година, ове године субвенционисаћемо куповину искључиво електричних возила. Ова одлука је последица политике Владе Републике Србије коју спроводимо моја колегиница Ирена Вујовић и ја, која подразумева промоцију и подршку електричним возилима“, објавио је министар Горан Весић на Фејсбук* профилу.

Како се пријавити?

Да бисте добили ову помоћ државе потребно је да прођете шест корака. Како наводе из Министарства за заштиту животне средине, захтев се подноси лично на писарници или поштом.
Уколико је документација комплетна, издаје се решење о додели субвенција и оно ће бити предато продавцу возила или лизинг кући. Преко лизинга је потребно донети три документа, а такође и преко ауто-куће.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала