- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Запад се надао да ће помоћу неонацистичког чудовишта у виду Кијева ослабити Русију

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrainian servicemen climb on a fighting vehicle outside Kyiv, Ukraine, Saturday, April 2, 2022
Ukrainian servicemen climb on a fighting vehicle outside Kyiv, Ukraine, Saturday, April 2, 2022 - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Западне земље су се надале да ће уз помоћ „неонацистичког и русофобичног чудовишта“, које представља кијевски режим, барем успети да ослабе Русију, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности о ситуацији у Украјини.

„Сви они су одлично разумели шта се у ствари догађало и до чега то може да доведе, али ништа нису предузимали надајући се да ће неонацистичко и русофобично чудовиште које су подигли на нашим границама успети да победи или бар значајно ослаби Русију“, рекао је Небензја.

Како је додао, након почетка специјалне војне операције западни господари кијевског режима нису дозволили Украјини да потпише мировни споразум који је већ био договорен у Истанбулу.
„Дакле, они су саучесници у трагедији и у потпуности су одговорни за последице непромишљених и фаталних по Украјину акција саботаже Минских споразума и одустајања од споразума из Истанбула“, оценио је Небензја.
Руски дипломата је закључио да злочиначка клика која је дошла на власт у Кијеву наставља да шаље стотине хиљада Украјинаца да као топовско месо гину за западне геополитичке интересе.
Погледајте још:
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
РУСИЈА
Русија у УН: Мински споразуми били су једина шанса за мир у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала