- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: ЕУ води информациони рат против Русије, у току је чистка

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу
Заставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Европска унија, заправо, води информациони рат против Русије и користи нелегитимне мере против руских новинара, изјавио је у интервјуу Спутњику вршилац дужности сталног представника Русије при ЕУ Кирил Логвинов.
„Главни предлог за решавање протока информација је супротстављање ‘руској претњи’. То је разумљиво јер, у суштини, у току је рат против наше земље на информационом пољу. Као и у другим областима, Брисел активно прибегава нелегитимним мерама, уводећи бескрајне санкције против руских новинара и ограничавајући рад руских медија“, истакао је в.д. сталног представника Русије.
Према његовим речима, ЕУ се, наводно, под маском борбе против дезинформација, бори против непогодних медија и новинара, одсецајући европско друштво од алтернативних извора информација.
„Све што не одговара западном мејнстриму, изложено је оштрој цензури. У току је чистка информационог простора. Циљ је да се европско друштво одсече од алтернативних медија и ресурса. Истовремено, европска бирократија, стежући ‘информационе шрафове’, покушава да мобилише локалне бираче у контексту избора за Европски парламент“, истакао је Лонгинов.
Ситуација са руским медијима на Западу последњих година постаје све тежа. У новембру 2016. године, Европски парламент је усвојио резолуцију у којој се говори о неопходности супротстављања руским медијима, а истовремено, главним претњама названи су РТ и Спутњик.
Бројни западни политичари, укључујући америчке сенаторе и конгресмене, као и француског председника, оптуживали су Спутњик и РТ за мешање у америчке изборе.
У последње време, ЕУ је увела санкције највећим руским медијима, забранивши њихово емитовање на територији ЕУ. Таква одлука донета је без обраћања суду или националним регулаторним телима у земљама ЕУ, одговорним за медијско тржиште својих земаља.
Погледајте и:
Цензура - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
СВЕТ
Размонтирајте цензорско-индустријски комплекс! Невидљива комисија забрањује погрешно мишљење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала