- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Угрожена каријера највећег српског талента – преко ноћи изгубио 30 одсто мишића!

CC0 / Pixabay / Рукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Невероватна и тужна прича о највећем српском и једном од највећих рукометних талената света – Стефану Додићу. Вратио се у Војводину прошлог лета како би оживео каријеру проткану повредама, а сада је дерби с Партизаном преседео на трибинама због мистериозне повреде.
Наиме, према речима клупског доктора Стефан Додић је за ноћ изгубио чак 30 одсто мишићне масе, а нико нема одговор на питање како се то десило и како је то заправо могуће.
Војводина је пала на Бањици резултатом 30:25, али госте из Новог Сада далеко више брине здравствена ситуација великог талента који има само 20 година и пред којим је блистава будућност у случају да се открије шта се заправо дешава са њим и са његовим телом.
Након што је месецима муку мучио с повредом колена, успео је да се врати тренажном процесу, добио је „зелено светло“ од лекара Војводине, да би против црно-белих био пресељен на трибине због необичног и несвакидашњег проблема.
„Не знам шта ће бити са њим и са његовом каријером,“ рекао је на конференцији за медије тренер Новосађана Борис Ројевић, чије речи је пренео портал Мондо.рс.
Ројевић је на конференцији био видно забринут за свог рукометаша на чијем довођењу је лично инсистирао, с обзиром на невероватан квалитет који Стефан Додић поседује.
„Додић је устао јутрос и изгубио је део мишића. Нико не зна зашто, како и због чега. Изгубио је 30 одсто мишића. Заиста сам шокиран и цео дан сам нервозан, уједно и јако тужан. Мислим да је то дете требало да буде неко ко ће да носи нашу репрезентацију и Војводину у наредним сезонама, Био је моја велика жљеа и претходних година. Био сам у шоку када ме је назвао кондициони тренер и саопштио ми то. Знам да ћемо сви у клубу да учинимо све, да ћемо да обиђемо све докторе, целу Европу, да видимо шта је права дијагноза. Вероватно да није била права до сада. Добио је зелено светло да игра и...“, истакао је Ројевић.
Момак рођен у Врању пре 20 година проглашен је једним од најталентованијих средњих бекова планете и са 17 година се већ опробао на највећој сцени.
Бранио је боје скопског Металурга, Охрида, Вардара, Виве Кјелцеа, Загреба и Цеља, уједно и најмлађи стрелац у историји Лиге шампиона.
Са младом репрезентације Србије освојио је златну медаљу у Португалији 2022. године, где је проглашен за МВП-ја турнира.
Супербоул - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
СПОРТ
Спектакл у Лас Вегасу: Чифси после драме одбранили титулу у Супербоулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала