- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Може и без голмана – и дође на исто

© AP Photo / Joan MonfortБарселона
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Податак за Гиниса – Барселона је од претходних 15 шутева у оквир гола у Примери примила невероватних 11 голова. Није грешка, добро сте прочитали. Кикс у виду ремија са Гранадом на „Монжуику“ – 3:3 оголио је све мане Каталонаца, чији гол је чувао опорављени Марк-Андре Тер Штеген.
Од четири шута у оквир гола колико је упутила „унапред отписана“, не и прежаљена Гранада, чак три су завршила у мрежи Тер Штегена.
Можда је неко помислио да је проблем у резервном чувару мреже Инакију Пењи који је мењао повређеног Немца, али се грдно преварио. Вратио се Тер Штеген, али је проблем остао исти.
У три наврата је капитулирао искусни немачки голман, који је у првом полувремену практично био беспослен, а онда је у финишу „севнула“ десница Рикарда Санчеза који је погодио горњи леви угао Барсиног гола за изједначење.
До краја сусрета погађали су Пелистри и Мигел, док су стрелци за Ћавијев тим били Левандовски и Ламин Јамал у два наврата.
Три од четири шута Грананде погодила су право у мету, претходно је Алавес шутирао у два наврата и једном се затресла мрежа Барселоне.
Све је почело против Бетиса који је имао стопроцентан учинак – 2/2, само што Каталонци нису жалили јер су славили резултатом 4:2 на гостујућем терену.
Али, шта рећи за Виљареал који је шокирао Барселону и био лош гост. Напунио је мрежу Инакија Пење до врха – 3:5, уз само једну одбрану голмана!
Невероватно, али истинито!
После тога је Осасуна једном шутнула и тај покушај је заустављен, Барса је славила минималним резултатом. Уследио је двобој у ЛаЛиги са Алавесом у гостима, и ту се сладила Барселона (3:1), али је од два шута у оквир гол, једна лопта завршила иза леђа голмана.
Вратио се Тер Штеген, али су проблеми остали и јасно је да Ћави и његов стручни штаб имају поприличну главобољу због кризе с голманима и последњом линијом.
Барселона после 24 одиграна кола Примере има чак 10 бодова заосататка у односу на првопласирани Реал Мадрид, а пет мање од другопласиране Ђироне.
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
СПОРТ
Але победио рак, па погодио за трофеј – „Слонови“ без селектора покорили Африку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала