- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан проглашен за најбољег у Италији: Јувентус потонуо – али не треба им Србин

© AP Photo / Marco Alpozzi/Душан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Душан Влаховић, српски фудбалер, уочи утакмице Јувентуса и Удинезеа примио је признање за најбољег играча Серија А у јануару месецу. Репрезентативац Србије због повреде није могао да буде на терену, а упркос поразу „старе даме“ резултатом 1:0 Максимилијано Алегри изјавио је екипа није осетила Душанов изостанак.
Месец јануар у Италији је протекао у знаку Душана Влаховића који је у шест мечева био стрелац на четири. На четири лигашке утакмице у јануару српски нападач био је стрелац на свакој, а против Сасуола и Лећеа дао је по два гола.
Сјајну Душанову форму на кратко је зауставила повреда мишића због које није могао да помогне свом тиму против Удинезеа, што се испоставило као велики проблем.
Јувентус је поражен после гола Ђанетија у 25. минуту чему је претходнио центаршут Лазара Самарџића. То је трећи везани кикс „старе даме“ који би могао скупо да их кошта.
Упркос поразу Максимилијано Алегри, тренер Јувентуса, сматра да Влаховић није био неопходан екипи, са чиме се статистика не слаже. Српски нападач није играо на три меча ове сезоне, а у две од те три Јувентус није постигао гол.
„Нисмо осетили његов изостанак. Победили смо на много утакмица без њега. Имамо Милика и друге сјајне играче“, рекао је Алегри.
Иако је до пре три недеље тим из Торина био лидер Серије А, сада за Интером заостајке за чак седам бодова, а највише је просуто управо у претходна три меча у којима су фудбалери Јувентуса стигли до само једног бода.
Италијански медији пред утакмицу са Удинезеом пренели су вест да Јувентус ускоро почиње преговоре око новог уговора са српским нападачем. Влаховићев уговор истиче у јуну 2026. године.
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
СПОРТ
Без основа протерали славног Руса и довели Американца, а сада их спасава – Србин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала