- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Декијеве сахране Голден Стејт играо у Јути: Играчи скрхани – „Још осећамо бол и тугу“

© AP Photo / Rick BowmerСтеф Кари и Клеј Томпсон
Стеф Кари и Клеј Томпсон - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
У понедељак поподне у Београду је сахрањен Дејан Милојевић, прослављени српски кошаркаш и тренер, а у ноћи између понедељка и уторка Голден Стејт у ком је Милојевић био помоћни тренер победио је Јуту у Солт Лејк Ситију, где је легендарни Деки и доживео срчани удар после ког је преминуо.
Од Дејана Милојевића у понедељак су се опростили породица, пријатељи, али и сам крем светске кошарке. На сахрану српске кошаркашке легенде дошла је и делегација Голден Стејта заједно са тренером Стивом Кером.
Такав гест Кера посебно је за поштовање када се узме у обзир да је Голден Стејт требало да игра против Јуте. Екипу је у његовом одсуству предводио Кени Еткинсон, који је пре меча открио колико је утакмица емотивно тешко пала целом тиму.
Милојевић је преминуо у Солт Лејк Ситију у Јути 17. јануара, а судбина је тако хтела да се Голден Стејт и Јута састану после сахране српског тренера.
„Очигледно није идеална ситуација у много аспеката. Очигледно, постоји лични угао и моменат овог меча. И томе се додаје чињеница да играмо против Јуте, а тамо се Декију десило то што се десило. То је баш тешко. Али то је оно са чим се морамо у нашим пословима носити као професионалци. Морамо да идемо напред, али, такође, морамо да запамтимо све то. Јутрос смо разговарали о томе са играчима“, рекао је Еткинсон пре меча.
О томе колико им је било тешко говорио је после победе и Дрејмонд Грин који је на конференцију дошао у мајици са натписом „Брате“.
„Тренер Кени је споменуо то, али нисмо причали о томе пре меча и рекао бих да је то било добро. Прошли смо кроз много емоција због Декија и свега што се догодило. Знали смо да ће нам бити тешко што смо овде. Еткинсон нам је дао нове информације о томе где су Кер, Крис Демарко, Заза Пачулија, али нисмо причали детаљније о томе“, рекао је Грин.
Истакао је кошаркаш Голден Стејта да он и сиагачи још увек не могу да прежале одлазак српске кошаркашке легенде.
„Емоције су ту наравно, још увек осећамо бол и тугу, али смо знали да би било добро да их на неки начин изоставимо, у смислу да пробамо да их оставимо у задњем делу мозга због утакмице. Осећамо ту бол, боли нас све то, потрудили смо се да наставимо даље и нисмо дозволили да те емоције преовладају“, истакао је Грин.
Вориорси су у Декијеву част одиграли одличну утакмицу и славили су резултатом 129:107. Најбољи је био Клеј Томпсон са 26 поена, а само један мање имао је Стеф Кари. Посебно је Кари био импресиван у последњој деоници у којој је постигао пет тројки.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
СПОРТ
Јокић блистао, a Богдан показао колико је моћан – победу однео само Васа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала