- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Останимо смирени“: Немачки министар одбране о Трамповој изјави о НАТО и Русији

© AP Photo / Julian Stratenschulte/dpaМинистар одбране Немачке Борис Писторијус
Министар одбране Немачке Борис Писторијус - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Министар одбране Немачке Борис Писторијус изјавио је да се треба смиреније односити према речима бившег америчког председника Доналда Трампа о НАТО, јер и сама Америка зависи од Северноатлантске алијансе.
„Свима бих саветовао да сачувамо смиреност“, рекао је Писторијус у интервјуу издању „Велт“.
Према његовом мишљењу, нема потребе узнемиравати се толико због тога, јер Трамп, који чак још увек није ни кандидат на председничким изборима за 2024. годину, даје сличне изјаве.
„Уколико би Трамп реализовао његове изјаве, то би нанело озбиљну штету трансатлантским односима и, на крају, тиме би се одсекла грана на којој и Америка такође седи“, додао је Писторијус.
Подсетимо, Трамп је рекао да би, у случају победе на изборима, сазвао самит НАТО у јуну 2025. године како би се дискутовало о будућности савеза.
Он је раније на страначком скупу у Јужној Каролини испричао да га је лидер једне велике државе НАТО питао док је био председник да ли ће Америка заштитити Алијансу у случају напада Русије.
Он му је рекао да то неће радити јер земље НАТО недовољно издвајају за одбрану и да ће, штавише, пустити Русију да ради шта год хоће према онима који не издвајају два одсто свог БДП за потребе одбране Алијансе.
"Не, у том случају вас нећу бранити, штавише, подстицаћу их да раде шта хоће. Морате да платите свој рачун", рекао је Трамп.
Погледајте и:
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СВЕТ
Бајден се обрушио на Трампа због НАТО: Ниједан председник никад није сагињао главу пред Путином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала