- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прва реакција Путина након интервјуа века: Добро је што на Западу гледају и слушају шта говорим

© AP Photo / Gavriil GrigorovТакер Карлсон и Владимир Путин
Такер Карлсон и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин прокоментарисао је реакције на интервју који је дао америчком новинару Такеру Карлсону, рекавши да је „добро што на Западу гледају и слушају шта он говори“.
По речима Путина, Карлсон је „опасан човек“ јер је током интервјуа изабрао тактику стрпљивог слушаоца.

„Искрено говорећи, мислио сам да ће се он понашати агресивно и да ће постављати оштра питања. Не само да сам био спреман на то – ја сам то и желео, јер би ми то дало прилику да оштро и одговорим. Али он је изабрао другачију тактику. Неколико пута је покушао да ме прекине, али се ипак, што је изненађујуће за једног западног новинара, показао стрпљив, саслушао је моје дуге дијалоге, посебно оне везане за историју и није ми давао повода да урадим оно на шта сам био спреман“, рекао је руски лидер у интервјуу новинару Павлу Зарубину.

Како је додао, управо због тога није у потпуности уживао у интервјуу са Карлсоном, али је новинар стриктно следио свој план и спровео га.
Такође је открио да је након интервјуа, када су се искључиле камере са Карлсоном разговарао о демонизацији Русије.

Карлсон је знао у шта се упушта

Говорећи о претњи хапшењем Карлсону, Путин је рекао да би то било тужно, али да је новинар знао у шта се упушта.
Он је подсетио да је у данашњој Америци све могуће, те и да је Џулијан Асанж у затвору и „готово нико га се не сећа, осим његове породице“.

„То су одлике друштвене свести. Тема падне у заборав и то је то. Али, истина, Асанжа су бар оптуживали за то да је одао неке државне тајне. Карлсону је то тешко прикачити јер се он уопште није дотицао никаквих тајни. Ипак, теоретски је, вероватно, све могуће у данашњој Америци“, закључио је руски председник.

По речима руског лидера, са Западом се данас не може водити директни дијалог и руска страна је захвална Карлсону за посредовање.
„Ако данас из неког разлога, повезаног са њима, не успевамо да водимо директан дијалог, онда би требало да будемо захвални господину Карлсону за то што можемо то да урадимо преко њега као посредника“, констатовао је руски лидер.
Путин је нагласио да о томе колико је интервју био садржајан треба да суде читаоци и гледаоци, а не он.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала