- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев наставља са одустајањем – пали се аларм

© AP Photo / Mark BakerДанил Медведев Јаник Синер финале Аустралијан опена
Данил Медведев Јаник Синер финале Аустралијан опена - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, одустао је од турнира у Дохи где је требало да брани титулу освојену прошле године јер како каже и даље није потпуно спреман да се такмичи. Пре Медведева, од истог турнира одустао је и Рафаел Надал.
После отказивања турнира у Ротердаму где је такође прошле године својио титулу, Данил Медведев одлучио је да не иде ни у Доху јер се још увек није опоравио од Аустралијан опена где је стигао до финала.
„Нажалост нећу моћи да браним титулу. Још нисам сто одсто спреман да се такмичим. Веома ми је жао турнира, навијача и спонзора који су се увек према мени одлично понашали када сам био у Дохи. Волим да играм овај турнир и једва чекам да поново дођем“, истакао је трећи тенисер света.
Наредни турнир на програму је Дубаи где би Данил такође требало да брани титулу, али још увек није сигурно да ће играти на том турниру јер је исцрпљујуће финале Аустралијан опен против Јаника Синера очигледно оставило последице.
Одустајање руског тенисера могло би скупо да га кошта пада на АТП листи јер уколико Синер освоји турнир у Ротердаму постаће трећи рекет света, а Медведев ће пасти нба четврто место.
За разлику од прошле године када је у Аустралији испао рано, а онда освојио три везане титуле, ове године Данил је одлично играо на првом Гренд слему у сезони, али је то оставило последица на његово тело. Рус је против Синера повео са 2:0 у сетовима, а Италијан је касније преокренуо и освојио свој први Гренд слем.
После Дубаија, Медведев такође има много тога да брани, Најпре финале у Индијан Велсу, а потом и титулу у Мајамију.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
Надал се повукао и коначно признао: „Новак је највећи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала