Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Гренел: Бисљими напао Лајчака, Курти и Османи удаљавају све стране

© Sputnik / Лола ЂорђевићБивши изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел
Бивши изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Бивши амерички изасланик за Западни Балкан Ричард Гренел назвао је „нападом“ изјаве заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бисљимија о састанку специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са представницима Радне групе Националног конвента о ЕУ за поглавље 35 и делегације Срба са КиМ.
„Јао. Човек Аљбина Куртија, Бесник Бисљими, сада напада Лајчака. Курти и Османи удаљавају све стране“, написао је Гренел на свом налогу на мрежи Икс.
Претходно је Бисљими критиковао Лајчака јер у својој објави о састанку са представницима Националног конвента ЕУ (НКЕУ) није споменуо да се ради о НКЕУ из Србије, тврдећи да то показује да Лајчаков приступ према странама у процесу нормализације односа „није фер и неутралан“.
Бисљими је то написао на платформи Икс, након што је Лајчак на свом налогу на истој друштвеној мрежи саопштио да је имао врло користан састанак са представицима НКЕУ у Бриселу за који је рекао да је увек од помоћи „чути гласове са терена“, и уз то објавио фотографију са састанка.
Координатор Националног конвента за Поглавље 35 Драгиша Мијачић у уторак је саопштио да су чланови Радне групе Националног конвента о ЕУ за поглавље 35 и делегација Срба са Косова и Метохије боравили у Бриселу, како би званичнике ЕУ упознали са изазовима са којима се сусреће српска заједница у покрајини.
Он је навео у објави на платформи Икс, да је делегација у Бриселу разговарала са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, посланицима Европског парламента, представницима Европске комисије и земаља чланица, као и са другим званичницима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала