- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак смислио нову идеју како да помогне колегама: „Близу смо велике промене“

© AFP 2023 / GLYN KIRKНовак Ђоковић и Васек Поспишил
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Чак и када се чини да одмара, Новак Ђоковић напорно ради и то не само на својој форми већ и на проналажењу начина да помогне колегама кроз организацију ПТПА. Васек Поспишил, канадски тенисер, открио је да организација ради на новим сервисима као и то да су велике промене близу.
Велики број тенисера и тенисерки захвално је Новаку Ђоковићу и Васеку Поспишилу због идеје да оснују ПТПА и на тај начин помажу колегама у многим сегемнтима.
Најновији сервис који ПТПА жели да развије јсте помоћ тенисерима који завршавају каријеру односно савети о томе шта да раде о томе када оставе рекет.
„Покушавамо да направимо мрежу нелимитираних сервиса које укључују подручја менталног здравља, финансијских савета, осигурања. Највећа ствар коју већина тенисера не зна је то да им треба помоћ после каријере. То је велика ствар коју мноог не знају док не заврше каријеру. Чујете мноог људи који кажу да имају депресију, јел тако? Зато што сви ти спортисти престану да играју. Одједном, они немају ништа. Немамо идентитет. Зато ми правимо платформу која представља неки начин подршке, слично едукацији неким од тих играча који везано за то шта се дешава после тениса, то је велика ствар за мене“, рекао је Поспишил.
Осим тога Поспишил је открио да је у ПТПА организацију укључено чак 500 играча. Део ње су и Џон Изнер, Хуберт Хуркач, Онс Жабур, Паула Бадоса.
„Направили смо одличан напредак. Имамо 500 играча у ПТПА, велики број њх из врха. Близу смо велике промене у спорту. Али, у исто време овакве ствари се не дешавају преко ноћи“ , поручио је Поспишил.
Новакове и Васекове приче нису празне, ПТПА врши притисак на АТП који све чешће мора да реагују због незадовољства играча. Такође, постоји помак и у односу мушког и женског тениса о чему је једном приликом говорила и Дејана Радановић, српска тенисерка, за Спутњик.
Данил Медведев Јаник Синер финале Аустралијан опена - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
Медведев наставља са одустајањем – пали се аларм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала