- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бајден оплео по Конгресу и републиканцима због Украјине: Сат откуцава, историја ће ово упамтити

© AP Photo / Jonathan ErnstЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да не види могућност да се Украјини помогне уколико Конгрес не одобри средства за ту намену.
Он је уједно и критиковао Представнички дом јер нису утврдили нацрт буџета Беле куће пре него што су отишли на паузу.
„Сад је прави тренутак да се умешају. Међутим, они су отишли на паузу која ће трајати две недеље. Две недеље! Само су отишли. Две недеље! О чему размишљају. Боже мој, какав апсурд!“, рекао је Бајден.
Према његовим речима, одлука Републиканске партије да не одобри додатна средства за подршку Украјини биће „записана на страницама историје“.
„Неуспех подршке Украјини у овом критичном тренутку никада неће бити заборављен. Историја ће то запамтити“, рекао је амерички лидер, обраћајући се новинарима у Белој кући.
Амерички председник је додао да је остало мало времена да се тај закон усвоји. „То је велика ствар. Сат откуцава. Морамо да помогнемо сада. Морамо да схватимо са чиме имамо посла“, закључио је Бајден.
Он је додао да сва та кашњења када је реч о давању средстава стварају „забринутост у вези са поузданошћу САД као савезника“.
Претходно, Сенат САД подржао је предлог закона о додељивању помоћи од 95 милијарди Украјини, Израелу и Тајвану без мера за заштиту америчке границе. Од тих 95 милијарди долара, 60 је намењено Кијеву.
Представнички дом америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
СВЕТ
Представнички дом Конгреса САД одлази на паузу, предлог закона о помоћи Украјини на чекању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала