- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Партизан и Звезда заједно ко некад да певају „Марш на Дрину“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Пети вечити дерби ове сезоне између кошаркаша Партизана и Црвене звезде победнику доноси трофеј Купа Радивоја Кораћа, а Жељко Обрадовић, тренер црно-белих, присетио се како су дербији изгледали некада.
Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Чачка, затим је Партизан славио против Војводине и тако је заказан нови сусрет вечитих ривала у финалу.
Жељко Обрадовић после победе црно-белих истакао је да у борби за трофеј жели да види фер и спортску борбу као и то да би волео да навијачи заједно као некад певају „Марш на Дрину“.
„Када сам промовисан у тренера Партизана, неколико ствари сам истакао, једна је била да завлада фер плеј и да се прича о кошарци. Следи велико финале, између два велика клуба, надам се и волео бих да све прође фер и спортски, апелујем пре свега на навијаче Партизана да се фер понашају према свим актерима утакмице. Терен није место за вређање било кога. То сам од првог дана говорио, кад год сам имао прилику тако сам се и понашао. Ми смо ривали, али и спортски пријатељи. На томе треба да остане. Нека победи бољи. Да се на томе заврши. Најјача импресија прве године у Нишу, када су навијачи Звезде и Партизана певали Марш на Дрину. Да тако буде и сутра, да сви схватимо да смо у нашој лепој земљи и да сви поштујемо једне и друге. Да се заврши на леп и фер начин и та ће слика обићи Европу", рекао је Обрадовић.
Истакао је тренер Партизана да без обзира на исход у финалу црно-бели морају да остану фокусирану у наставку сезоне.
„Моја жеља је да растеретим екипу, да мотивација буде на највећем нивоу, али да се контролишу емоције. То је у финалима најважније, да се игра кошарка, да све остало што носи финале не буде толико битно и да не размишљају о томе. Како год да се заврши, сезона се наставља. Имамо још два такмичења, зна се где смо и шта смо и шта треба да урадимо у наставку да би наставили да играмо са максималним амбицијама“, додао је Обрадовић.
О екипи Војводине Обрадовић је имао само речи хвале.
„Упозорио сам играче да играмо против искусне екипе и тај податак да су нешто старији у просеку година није битан, али да се скрене пажња играчима да играју против играча попут Канингема који је познат и других који су играли и у АБА лиги. Честитао бих Војводини на свему што су урадили, види се да мој млади колега ради изузетан посао. Играју веома агресивно, паметно, имају јасне идеје увек шта желе да играју и вечерас су одиграли прилично добру утакмицу. Задовољан сам што смо добили све четири четвртине и томе треба да стремимо. Та константност у игри је нешто што је веома важно. Можда је и превелик резултат, али честитке мојим играчима на одиграној утакмици за коју смо знали да ће бити чврста и тешка и пласман у финале“, рекао је Жељко Обрадовић.
Финале Купа Радивоја Кораћа на програму је у недељу од 21 час
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
СПОРТ
Партизан заказао дерби у финалу Купа Радивоја Кораћа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала