- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шојгу поднео рапорт Путину: Руска војска у потпуности заузела Авдејевку

© AFP 2023 / Aleksey FilippovОклопно возило у Авдејевки
Оклопно возило у Авдејевки - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу поднео је рапорт руском председнику Владимиру Путину о томе да је руска војска у потпуности преузела контролу над Авдејевком.
Како се наводи у саопштењу руског Министарства одбране, то је учинила руска војна групација „Центар“ под командом Андреја Мордвичева.
„Територија Авдејевке укупне површине 31,75 квадратни километар, у потпуности је ослобођена од украјинских снага, а губици Кијева за протекла 24 часа били су преко 1.500 војника“, наводи се у саопштењу.
Руски војни ресор тврди и да су само поједине украјинске јединице, које су оставиле своје наоружање, успеле да напусте Авдејевку која је била под константном ватром руске војске.
Тренутно је у току коначно чишћење града од украјинских снага, као и деблокада авдејевског Коксо-хемијског комбината .
Значај заузимања Авдејевке је, према тврдњама руског Министарства, и тај што је сада фронт додатно померен од Доњецка чиме се драстично повећава безбедност тог града могућих украјинских ракетних напада.
Руски војни ресор додаје и да групација „Центар“, након заузимања Авдејевке, наставља са офанзивом како би се у потпуности очистила цела Доњецка Народна Република од украјинских снага. Министарство такође наводи и да није ширило информацију о успесима у Авдејевци све док руска војска није у потпуности заузела тај град.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Сирене за ваздушну опасност широм Украјине; Зеленски криви Запад – недовољна војна помоћ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала