- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И даље не може да „прежали“ Миличића: „Тражио сам га у свакој теретани“

© AP Photo / Daniel SastreДарко Миличић
Дарко  Миличић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Драфт НБА лиге 2003. године један је од оних који су ушли у историју, како светске тако и српске кошарке јер је други пик био Дарко Миличић. Тог чувеног драфта присетио се Кармело Ентони који се присетио анегдоте везане са српског кошаркаша.
На НБА драфту 2003. године први пик био је Леброн Џејмс, други Дарко Миличић, док је трећа позиција била резервисана за Кармела Ентонија који је био уверен да ће ићи у Детроит.
„Мислио сам да сам већ одабран, да је готово. Речено ми је да ћу бити други пик. Самопоуздање ми је расло, био сам у кампусу Сиракјуза, добијао тренерке, чарапе, кошаркашке лопте од Детроита, као да сам био њихов члан већ на колеџу. А онда се то није догодило. Као да сам видео неке назнаке... Почело је да се прича о Детроиту, а када неко ођедном почне да прича о нечему, значи, нешто се дешава“, рекао је Кармело Ентони у подкасту код Двејна Вејда.
Чуо је Ентони потом приче о томе да ће Детроит изабрати српског кошаркаша па је пожелео да пронађе Миличића и докаже му да је бољи.
„Чуо сам приче о Дарку и Детроиту и одмах се спремио да идем тамо. Морао сам да га пронађем тамо где тренира, да дођем до њега. Где га крију? Ишао сам у сваку теретану како бих га пронашао. То је истинита прича. Хтео сам да га пронађем, да га победим један на један и да покажем да сам ја први пик Детроита“, рекао је Ентони.
Легендарни српски кошаркаш одабран је од стране Детроита, док је Ентони завршио у Денверу.
„Морао сам да се уздигнем, да изађем зрелији из те ситуације. Можда би ствари биле другачије да сам завршио у Детроиту. Али тако размишљам са тренутним искуством. Као клинац, главом сам био у Детроиту, на само сат вожње од Балтимора. Замишљао сам како би ми било у тој култури, атмосфери и љубављи коју Детроит пружа. Били би лудо", присетио се Ентони.
Кармело је у Нагетсима остао осам година, да би потом каријеру наставио у Њујорку, затим у Оклахоми, Хјустону, Портланду и Лос Анђелес Лејкерсима.
Миличић је у Детроиту био три године, а затим је играо у Мемфису, Њујорку, Минесоти и Бостону.
Кошаркашка лопта  - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
СПОРТ
Скандал у Шпанији – фалсификовање пасоша дрма тамошњу кошарку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала