- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рођена Београђанка освојила злато са Америком – али не заборавља Србију: Новака гледам редовно

© AFP 2023 / OLI SCARFFВатерполисткиње Сједињених Америчких Држава
Ватерполисткиње Сједињених Америчких Држава - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Ватерполисткиње Сједињених Америчких Држава освојиле су златну медаљу на Светском првенству у ватерполу, а у освајању најсјајнијог одличја учествовала је и Јована Секулић, рођена Београђанка.
После велике борбе Сједињене Америчке Државе сломиле су селекцију Мађарске, резултатом 8:7, а разлога за славље имала је и Српкиња Јована Секулић.
Јована има 20 година, рођена је у Београду, али се са породицом преселила у Пенсилванију где је и сачекала позив репрезентације САД-а. Ипак, Јована поносно истиче своје порекла, а на српском језику је разговарала са новинаром „Спорт клуба“ после великог успеха.
„Преселили смо се породично у Америку 2014. годину, на Источну обалу у Пенсилванију. Тамо сам у почетку тренирала са мушким клубом, тада сам имала 11 године. Ушла сам после у олимпијски програм за развој младих спортиста у Америци. Ту ме приметио садашњи селектор Адам Крикоријан и позвао у репрезентацију Сједињених Држава“, испричала је Јована.
Ватерполисткињи српског порекла ово је прва златна медаља, али њу сада чека нова борба за место у тиму за Олимпијске игре.
„Мене чека борба за место у тиму. Има нас 18 кандидаткиња, а тренер ће одлучити којих 13 иде у Париз. Видећемо. Наравно да је сваком спортисти сан да учествује на Олимпијским играма“, рекла је светска првакиња.
ована је за репрезентацију дебитовала 2022. године, одмах после прве године студија. Са породицом долази у Београд када год има прилику, а осим што се у кучи прича српски редовно се прате и српски спортисти поготово Новак Ђоковић.
„Новака гледам редовно. Ово што је изгубио сада на Аустралијан опену, сломио ми је срце. Надам се да ћу моћи сада у Калифорнији да га гледам, када буде играо у Индијан Велсу. Пратим Јокића, наравно репрезентацију у свим спортовима и поносна сам на њих“, поручила је Јована Секулић.
Урош Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
Делфини добили дерби против Мађара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала