- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреј је веровао у Новака, али га је његов пад мотивисао: „Био сам уплашен“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Други најбољи руски тенисер Андреј Рубљов изјавио је да је веровао у тријумф Новака Ђоковића у двобоју са Јаником Синером у полуфиналу Аустралијан опена, који се завршио елиминацијом Србина. Како је рекао, такав епилог натерао га је да настави даље.
Сви који чак и површно прате тенис знају како се завршио полуфинални дуел на првом Гренд слему у години, где је Јаник Синер после рушења Новака Ђоковића успео да пригрли први гренд слем трофеј преокретом против још једног Руса Данила Медведева у финалу у пет сетова.
Рубљов је у интервјуу за „Уби Тенис“ поручио да је веровао да ће Новак добити Јаника, који је претходно у три сета елиминисао Руса.
„Синер ме је победио у Аустралији и био сам уплашен да ће га Новак Ђоковић савладати у три сета. Рекао сам зато себи, у реду, уколико га Новак сруши у три сета, колико морам да радим још пошто сам ја изгубио од Синера у три сета? Онда ме је и та чињеница да је Синер савладао Ђоковића натерала да схватим да морам да наставим да радим и да гурам даље“, истакао је Андреј.
Рубљов није успео да дође до брејка у двобоју са Италијаном, тренутно четвртим рекетом планете, али није био изненађен због пораза.
„Знао сам да је у стању да ме победи. Његова игра је тренутно на високом нивоу и импресивна је. Вероватно да нисам очекивао да ће ме победити тако лако у три сета, али... Не жалим ни за чим у дуелима са Синером, заслужио је да победи. И сада и раније, увек је то заслужио, ту нема дилеме. Мада, најгори и најтежи је био тај пораз на почетку ове године у Аустралији“, искрено је поручио руски тенисер који се надмеће на турниру у Ротердаму.
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СПОРТ
Ђоковић је и даље енигма: „Неки у Америци, неки у Арабији, а Новак – и даље први“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала