- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарски новинар о повлачењу украјинских снага из Авдејевке: Тако је када комичар изиграва стратега

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Руске снаге успеле су да истерају украјинске снаге из Авдејевке и то ће им омогућити да напредују даље, изјавио је бугарски новинар Петер Волгин на Јутјуб каналу.
„Русија задржава иницијативу и напредује, али знате да се то не дешава тако брзо, не тако активно, ту нема места блицкригу и сличним стварима. Русија се креће напред полако и методично. А сада је, захваљујући овој победи, заиста обезбедила себи веома добру платформу за накнадно успешно заузимање положаја украјинских формација. Руси се даље могу кретати према Краматорску, Славјанску, као и Покровску, где се налази следећи бастион украјинске војске“, истакао је новинар.
Он је подсетио да је Авдејевку сасвим недавно посетио украјински председник Владимир Зеленски, показујући сународницима да је „тамо безбедно и да се Руси неће пробити“.
Оружане снаге Украјине сада су прешле на стратешку одбрану, која се на крају може претворити у пораз, сматра Волгин.
„Након тога, Зеленски се вратио у свој бункер у Кијеву, а украјински војници су остали тамо и били жртве његове жеље да буде велики командант и невероватан војни стратег. Нажалост, тако се и дешава, када комичар са ТВ-а почиње да од себе прави великог војног стратега“, оценио је новинар.
Између осталог, западни медији већ пишу да је Украјина прешла на такозвану стратешку одбрану.
„Сви знате како се завршила прича са 'стратешком одбраном’ Вермахта. Чини ми се да и сада, када се овај израз употребљава у односу на украјинску војску, ситуација на крају може довести до истог резултата“, закључио је он.
Подсећамо, Министарство одбране Русије саопштило је 17. фебруара да је руска војска у потпуности преузела контролу над градом Авдејевка у ДНР. Председник Русије Владимир Путин честитао је руским војницима на успеху и важној победи.
Погледајте и:
Поглед на Авдејевку - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Специјална операција у Украјини
Амерички официр: Украјинска војска не верује Сирском након предаје Авдејевке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала