- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски снајпер постао најбољи у историји у истом чамцу са Надалом и Федерером“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Дугогодишњи тренер Серене Вилијамс, Рик Мејси, показао је поново дивљење према Новаку Ђоковићу, истичући како је Србин успео да доминира тенисом упркос конкуренцији какву су представљали Рафаел Надал и Роџер Федерер. Мејси, који је имао кључну улогу у раним годинама каријера сестара Вилијамс, поделио је своје мисли на друштвеним мрежама.
Објаву је посветио Ђоковићу.

„Оно што највише волим код 'Српског Снајпера' (Ђоковића) јесте то што је постао ГОАТ (највећи свих времена) док су Федерер и Надал били у истом чамцу“, написао је Мејси.

Иако су Федерер и Надал били први чланови овог славног трија који су освојили по 20 Гренд слем титула, Ђоковић је успео да их достигне и престигне.
Надал је 2022. године претекао Федерера освајањем своје 21. и 22. Гренд слем титуле. Међутим, 2023. године Ђоковић је претекао Надала освајањем Аустралијан опена, Ролан Гароса и УС Опена, чиме је укупно дошао до рекордне 24 титуле на Гренд слем турнирима.
Ова Ђоковићева достигнућа нису само потврдила његову доминацију у свету тениса, већ су и подстакла дебату о томе ко је највећи тенисер свих времена. Иако је она сада, по мишљењу многих, завршена и то победом Ђоковића. Уосталом, Србин у својим рукама држи већину најважнијих бројки.
Док се Федерер одавно повукао, Надал се бори са повредама, Ђоковић упркос годинама наставља да гради своје наслеђе и да доминира постављајући нове рекорде који ће бити тешко оборени.
Зато и тениски свет не престаје да му се диви.
Милош Исаков Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
СПОРТ
Иза кулиса спектакла у Нишу – Исаков Ковачевић за Спутњик: „Огроман мотив, неописиво речима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала