- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иза кулиса спектакла у Нишу – Исаков Ковачевић за Спутњик: „Огроман мотив, неописиво речима“

© Фото : Приватна архиваМилош Исаков Ковачевић
Милош Исаков Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Пратите нас
Ексклузивно
Куп Радивоја Кораћа је иза нас, а утисак је да је највеће изненађење турнира Војводина коју са клупе предводи Милош Исаков Ковачевић. Он сада за Спутњик говори о финалу Купа, Милошу Теодосићу, али и лепим речима које је добио од Жељка Обрадовића.
Привукао је Исаков Ковачевић пажњу јавности на себе, нема српска кошарка превише младих талентованих тренера, а Милош је на клупи Војводине потпуно надиграо абалигаша Мегу (водио и 27 разлике), да би потом у полуфиналу био поражен од евролигашког Партизана са 13 разлике, с тим да је дуго био у игри.
Али, пре свега Исаков Ковачевић за Спутњик коментарише финале Купа и победу Црвене звезде над Партизаном од 85:79.
„Финале је било другачије него претходних неколико у Купу. Похвално је да није било прекида, играчи су били у првом плану. Посебно ми се допало што је прво полувфеме било доста течно и могла је да се види добра кошарка, па се после повећавала нервоза пред крај. Деловало је да ће победити екипа са мање грешака. Партизан није казнио неке грешке, већ су брзоплето улазили у нападе, слично као ми против Партизана. Звезда је на крају остварила важну победу и стигла до четвртог Купа у низу“, почео је Милош јављање за Спутњик.
Многима је главни утисак да је Милош Теодосић био икс фактор финала.
„Звезди недостаје Топић, колико год то сада деловало можда споредно. Када је он дошао Звезда је кренула узлазном путањом. Теодосић са неком потпуно новом енергијом је приступио овој сезони, један је од најважнијих и најконстантнијих играча целе сезоне“, додаје Исаков Ковачевић.
Потом фокус померамо ка учинку његове Војводине у Нишу.
„Пре самог почетка и пре утакмице са Мегом смо рекли да имамо поштовање према противнику, али да поштујемо највише себе. То што смо показали на Купу - показујемо целе године. Јесте нижи ранг такмичења, али смо од почетка сезоне одиграли 33 утакмице, а добили 26. Имамо изражен победнички карактер и играмо у континуитету добро, без осцилација. Знали смо да ћемо изгледати добро на Купу, али смо изузетно поносни што смо Мегу контролисали цео меч. Водили смо 27 разлике у првом полувремену, нису имали одговор на оно што смо припремили, а неки се утисак стиче да не бисмо изгубили да се играло и још дуже од 40 минута“, додаје Исаков Ковачевић.
Утакмица против Партизана у полуфиналу била је посебна и за младог тренера и за његове играче.
„Искрено, поштовање је ту на највећем могућем нивоу, али то је на крају само кошарка. Играчима смо то причали цео дан, небитно је ко је испред нас, то је игра коју тренирамо сваки дан. Нисмо хтели да буде нешто чему нисмо дорасли. Привилегија је огромна, али и обавеза. Мислим да смо успели. Драго ми је што је став пренет на играче. Не види се да смо били нешто претерано импресионирани. Нисмо хтели да Партизан оде на 20 разлике, па да схватимо да можемо да играмо. Већ да покажемо одмах да смо ту“.
Тренер Партизана Жељко Обрадовић јавно је на конференцији за медије похвалио рад Исаков Ковачевића.
Стручњаку Војводине је то много значило.
„Уф, то је... То је потврда свега. Свих одрицања, жртвовања, квалитетног рада. Огроман мотив да се настави. И нешто што речима не могу да опишем. Имао сам прилику да сарађујем са Светиславом Пешићем са којим имам сјајан однос и комуникацију. Сада сам имао прилику да се измерим и са господином Жељком Обрадовићем. То су по мени двојица највећих тренера свих времена. Те речи које је употребио именом и презименом мени дају огромну мотивацију да наставим да радим и убудуће играм против тако неког великог тренера, посебно Жељка Обрадовића“, истиче Милош за Спутњик.
Колико може Војводина и да ли се смањио јаз између КЛС лиге и АБА лиге?
„Ове године су Спартак, Војводина и Златибор са квалитетним радом и организацијом у клубу подигле лествицу не само КЛС лиге, већ и у АБА 2 лиги. Наша амбиција је да се пласирамо у АБА 1 лигу, морали смо да се меримо са српским екипама у АБА. Нисмо финансијски били у могућности да се приближимо тим екипама, али смо погодили са играчима. Целокупна лига је отишла ка горе. КЛС и АБА 2 су најјачи у односу на неколико последњих година“, каже тренер Војводине.
А, онда и додаје:
„Ми смо направили петогодишњи план. Карте се намештају да ове године, после годину и по дана, можемо да будемо конкурентни за улазак у АБА лигу. Много зависи од могућег уласка Дубаија у АБА лигу и проширења лиге за једно место. То би нам значајно олакшало улазак. О томе ће се одлучивати на Скупштини АБА лиге. Према информацијама са којима ја располажем, постоји могућност за тако нешто“, закључио је Исаков Ковачевић у разговору за Спутњик.
Ватерполисткиње Сједињених Америчких Држава - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
СПОРТ
Рођена Београђанка освојила злато са Америком – али не заборавља Србију: Новака гледам редовно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала