- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Алкараса уништило „проклетство Најка“

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Америчка компанија „Најк“ која је главни спонзор Карлоса Алкараса, после победе младог Шпанца над Новаком Ђоковићем у финалу Вимблдона објавила је да је почиње „Алкарасова ера“ међутим тај гест као да је био почетак суноврата највећег тениског талента данашњице пошто је после тога играо у само једном финалу.
Када је Новак Ђоковић изгубио у финалу Вимблдона од Карлоса Алкараса, било је и оних који су једва дочекали да кажу да је дошао крај ере српског аса. Међу њима се нашла и компанија „Најк“ која је после финала избацила објаву око које би сада могла да се подигне бура.
„Алкарасова ера је пред нама, доба у коме године нису битне и немогући ударци се сервирају са осмехом“, писало је у објави „Најка“.
После те чувене објаве Алкарас је стигао до финала Мастерса у Синсинатију, а онда је потпуно потонуо. Млади Шпанац на последњих девет турнира само је једном стигао до финала, а седам месеци је без трофеја, што је најдужи период од када је дебитовао освајањем турнира у Умагу 2021. године.
Да форму са Вимблдона није успео да задржи видело се најпре у Синсинатију где му се Новак осветио у финалу, а потом и на УС Опену где га је елиминисао Данил Медведев. Потом је уследила велика грешка Шпанца. Уместо да предахне и сабере мисли одлучио је по сваку цену да јури прво место и то му се није исплатило.
Не само да није успео да Новака склони са трона, већ је у Пекингу изгубио у полуфиналу од Јаника Синера, у Шангају у четвртом колу од Григора Димитрова, а нјвеће изненађење својим навијачима приредио је у Паризу где га је у другом колу победио Роман Сафијулин.
Новак га је савлдао и крајм године на Завршном мастерсу у Торину, а форму Алкарас није поправио ни почетком године јер је на Аустралијан опену поражен у четвртфиналу од Александера Зверева.
Дао је себи паузу, али ни то није помогло. У Буенос Ајресу Николас Ђари зауставио га је у полуфиналу и то без изгубљеног сета што говори да је Алкарас у озбиљном проблему.
Најкова објава као да је била проклетсво са којим талентовани момак из Мурсије не успева да се избори.
Оно што је он наводио као проблем јесте лоше читање игре противника, али остаје нејасно како је дошло до тога да му тај сегмент буде угрожен само неколико месеци након што је победио Новака у финалу Вимблдона.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
СПОРТ
Андреј је веровао у Новака, али га је његов пад мотивисао: „Био сам уплашен“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала