- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Београд под невиђеним притиском Запада због Москве

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да се на Београд врши невиђени притисак по питању односа са Москвом и да то није повезано са било чијом смрћу.

„Не Београд се ионако врши веома снажан притисак и то није повезано са било чијом смрћу. Врши се константан притисак, притисак без преседана“, рекао је портпарол Кремља, одговарајући на питање о могућем расту притиска на Србију у вези са смрћу Алексеја Наваљног.

Раније је председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питања новинара да ли је на безбедносној конференцији у Минхену „иза сцене“ било неких нових притисака на Србију по питању КиМ и Русије, рекао да по питању КиМ није, док по питању Русије јесте, напоменувши да је то већ уобичајено на сваком месту и на сваком кораку.
У том контексту прокоментарисао је и смрт Алексеја Наваљног, наводећи да ће се истрагом утврдити из ког разлога је преминуо. По речима Вучића, „то је свакако лоша вест и она доприноси још тежој атмосфери“.
Иначе, на Минхенској безбедносној конференцији говорила је и супруга Наваљног, а многи западњаци замерили су Вучићу што јој није аплаудирало.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
РУСИЈА
Вучић о неувођењу санкција Русији: Моја реч је вреднија од било чијег обећања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала