- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пентагон: Ако остане без америчке помоћи, Украјина ће морати да направи избор

© AP Photo / Patrick SemanskyПоглед на Пентагон
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Оружане снаге Украјине ће без обнављања америчке војне помоћи морати да одлучују које градове су у стању да задрже, изјавила је заменица портпарола Пентагона Сабрина Синг.

„Ми нећемо моћи да достављамо ту критично важну помоћ Украјини и украјинске снаге ће морати да направе избор и донесу одлуке које градове, која насеља ће моћи да држе уз помоћ онога што имају и онога што партнери настављају да им шаљу“, рекла је дипломата на брифингу за медије.

Синг је позвала Представнички дом да одмах након Сената усвоји захтев Беле куће за помоћ Украјини у висини од 60 милијарди долара, без којих САД не могу да наставе да Кијеву испоручују војну помоћ.
Поред тога, она је прокоментарисала то што су руски војници заузели Авдејевку истакавши да је тамо, „нажалост“, било неопходно „стратешко“ повлачење војске како би се сачували артиљерија и муниција.
Претходно, руски министар одбране Сергеј Шојгу поднео је председнику Русије Владимиру Путину извештај и обавестио га да је Авдејевка ослобођена уз минималне губитке. Шојгу је истакао да су припреме за ослобођење Авдејевке почеле у јесен 2023. године.
Подсећамо, Министарство одбране Русије саопштило је 17. фебруара да је руска војска у потпуности преузела контролу над градом Авдејевка у ДНР. Председник Русије Владимир Путин честитао је руским војницима на успеху и важној победи.
Раније, Сенат САД подржао је предлог закона о додељивању помоћи од 95 милијарди Украјини, Израелу и Тајвану без мера за заштиту америчке границе. Од тих 95 милијарди долара, 60 је намењено Кијеву. Тренутно се чека да и Конгрес усвоји тај закон како би он ступио на снагу.
Погледајте и:
Поглед на улицу из зграде оштећене у гранатирању Авдејевке на истоку Украјине - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
Специјална операција у Украјини
Сломљена украјинска одбрана: Русија заузела кључно упориште за одбрану Доњецка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала