- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Први глас „против“: „Дубаи у Европи? Не свиђа ми се“

© AFP 2023 / JAM STA ROSAХорхе Гарбахоса
Хорхе Гарбахоса  - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Председник европског огранка Светске кошаркашке федерације (ФИБА) Хорхе Гарбахоса рекао је да му се не свиђа идеја да Дубаи игра у Евролиги.
Гарбахоса је одржао конференцију за новинаре, а једна од тема било је и могуће прикључење Дубаија Евролиги.
„Кључна реч овде су „гласине“. Не видим никакву врсту предлога или споразума или било чега. Као председнику ФИБА Европе, не свиђа ми се чињеница да клуб са другог континента дође на такмичење на нашем континенту. То је Евролига. У принципу, за мене то нема смисла“, почео је Гарбахоса одговарање новинарима на питање о клубу из Уједињених Арапских Емирата у Евролиги.
„Ако се то евентуално деси, морамо да видимо како ће овај нови сценарио у Европи утицати на проблеме путовања играча и клубова. Искрено, не желим да се увлачим превише у то јер не знам предлог, ако уопште постоји конкретан предлог уговора из Дубаија. Али опет, и потпуно отворено то кажем, ово ми се не свиђа, посебно не у Европи“, наставио је Шпанац.
Гарбахоса је рекао да би такмичење постало потпуно другачије у том случају.
„Назив такмичења је Евролига. Дакле, ако доведемо клубове из Азије, то је сасвим друга ствар. Ако се ово деси, морамо да видимо да ли би то значило да ће један европски клуб бити ван конкуренције? Да ли би Евролига имала 19 клубова? Ми то не знамо. Дакле, зато не желим превише да се бавим тиме. Али опет, ово је својеврсни одговор са нашег континента. Као европско такмичење, дозволите ми да кажем да за мене то нема превише смисла“, закључио је Гарбахоса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала