- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов: Новак је најбољи у историји

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Андреј Рубљов
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Новаку Ђоковићу, најбољем тенисеру света, увек су лепе речи стизале од руског колеге Андреја Рубљова, али овога пута он је отишао и корак даље и јасно ставио до знања свима да сматра да је Новак најбољи у историји.
Андреј Рубљов, руски тенисер, припрема се за почетак турнира у Дохи, а на конференцији за медије једна од тема била је и каријера Новака Ђоковића, о којој Рус никада искреније није говорио.
„Ђоковић је најбољи тенисер у историји. Освојио је највише Гренд слемова и био највише недеља на првом месту светске листе. Новак је један од најтежих противника“, рекао је Рубљов.
Српски ас је уз Роџера Федерера и Рафаела Надала један од разлога зашто Рубљов раније није успео да се пробије. Због одласка Швајцарца и паузе Шпанца, Андреј сматра да је млађим играчима сада лакше.
„Мислим да њима одлично одговара тренутак, јер велика тројка баш завршава. Синер, Алкарас, Руне су суперталентовани. Мени је теже било да уђем у првих 100, а сада је младима много лакше. Смена је генерација. Једноставно, када сам ја почињао на Туру, Новак, Рафа, Роџер, па и Енди, још су све освајали. Сада је другачије, у томе је разлика“, истакао је Рубљов.
Руски тенисер до сада у каријери никада није успео да стигне до полуфинала на Гренд слемовима иако има 15 титула на осталим турнирима. На питање који би Гренд слем волео да освоји Рубљов нема прецизан одговор.
„Било који. Надам се да ћу сваки освојити бар једном“, закључио је Рубљов.
У првом колу турнира у Дохи руски тенисер игра против бољег из дуела Александар Шевченко – Ришар Гаске.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
СПОРТ
Ласлова лекција Шпанцу на шљаци – у Бразилу се чека на српски дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала