- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак брише Роџерову историју – нови рекорд српског аса

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНовак Ђоковић Карлос Алкарас
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић неће моћи да изгуби прво место на АТП листи до првог априла, а за то је заслужан Карлос Алкарас, шпански тенисер, који је предајом на старту турнира у Рио де Жанеиру продужио боравак српског аса на лидерској позицији.
Осим што ће на првом месту АТП листе загарнтовано провести 418 недеља Новак Ђоковић уједно ће оборити још један рекорд.
Српски ас првог априла постаће са 36 година i 321 даном најстарији број један. Тај рекорд још увек припада Роџеру Федереру који је 2018. када је последњи пут био први на свету имао 36 година и 320 дана.
До овог рекорда Новак ће стићи уз малу помоћ Карлоса Алкараса који је најпре у Буенос Ајресу изгубио 250 бодова, а затим је предајом у првом колу Рио де Жанеира због повреде изгубио и још 300 поена, па је сада још даље од тога да запрети Новаку.
Српски ас наредни турнир игра у Индијан Велсу где ће имати прилику да стигне до нових 1.000 поена, али ће са друге стране морати да припази на Јаника Синера који би најпре могао да престигне Алкараса, а потом и да запрети Ђоковићу.
Тренутно је млади Шпанац у великом проблему јер је повредио зглоб, а у Индијан Велсу брани титулу односно 1.000 поена. Потом следи Мајами где брани полуфинале, док Новак и ту има шансу да освоји велики број бодова јер ни на том месту није играо претходне сезоне.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
СПОРТ
Бразил ће гледати српски дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала