Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Градоначелник Штрпца: Долазак туриста на КиМ представља подршку Србима у тешким временима

Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Председник општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да долазак гостију на Косово и Метохију нема само економски значај за српски народ, већ представља и вид подршке у тешким временима.
"Увек кажем да нам је посебно драго када нам долазе људи из централне Србије, као и остали туристи, не само зато што ће у економском смислу помоћи локално становништво, већ је нама посета свакога један вид подршке у овим тешким временима", рекао је Јевтић за ТВ Мост.
Он је навео да постоји потреба за улагањем у туризам на КиМ, додавши да се нада да ће се то реализовати уз подршку Београда и Канцеларије за Косово и Метохију.
"Желим да захвалим Канцеларији за КиМ, директору Петру Петковићу и његовом тиму и председнику Александру Вучићу који је синоћ посетио наш штанд међу првима. То је за нас значајно. Драго ми је што је добио поклон из Штрпца и пробао шарски сир. Нема ничег лепшег када на овај начин говоримо о лепим темама у временима када и нема баш пуно лепих вести са Косова", рекао је Јевтић.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац поручио је посетиоцима Међународног сајма туризма у Београду да је Косовска Митровица једина урбана средина на териотирији КиМ у којој живе Срби.
"То је место где посетиоци могу да осете сву топлину и дух КиМ", рекао је Запорожац и истакао да, нажалост, потенцијали Косовске Митровице нису у потпуности искоришћени због тензија и притисака на северу КиМ и актуелних дешавања.
Међутим, како је рекао, Сајам туризма је добра прилика да се Косовска Митровица представи у правом светлу.
"Ја бих рекао да је ово прилика да Косовску Митровицу представимо на један прави начин, да покажемо да имамо много потенцијала, да имамо много манифестација и догађаја које би требало посетити у Косовској Митровици", рекао је Запорожац.
Према његовим речима, због турбулентних времена и свих притисака које трпи српски народ на КиМ, нема могућности се покаже да је Косовска Митровица "град потенцијала, град будућности и студената".
Он је истакао да град нуди богату туристичку понуду у виду културно-историјских знаменитости, од музичких манифестација до гостопримства српског народа.
"Наши главни адути су Џез и блуз фестивал, културно-историјски споменици, наш народ и наша душа - наше гостопримство", рекао је Запорожац.
Он је додао да су, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију и Влади Србије, Срби са КиМ добили могућност да "побегну од свакодневнице" и представе своје градове у правом светлу.
Истакао је да је посета штанду Канцеларије за КиМ на Међународном сајму туризма у Београду одлична и да је то од изузетног значаја за Србе који живе на КиМ како би приказали своје општине у правом светлу а самим тим и туристичке потенцијале свог завичаја.
"Оно што је јако битно, направили смо 3Д филм да посетиоци стварно могу виртуално да буду у Косовској Митровици, да се нађу на четири локације у граду и једноставно осете тај дух и лепоту", навео је Запорожац.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала