- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сва лепота, моћ и суровост фудбала у једном потезу – /фото, видео/

© AP Photo / Luis VieiraПорто
Порто - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Бразилац Галено одшкринуо је Порту врата четвртфинала Лиге шампиона прелепим голом у 94. минуту против захукталог Арсенала који је на претходна два меча Премијер лиге постигао чак 11, док није примио нити један погодак. Јасно је да ће одлука о томе ко ће међу осам најбољих на Старом континенту у двобоју „змајева“ и „тобџија“ пасти 12. марта
Aли, до тада живи сан Португалаца да ће моћи да преживе Лондон.
Сва лепота, моћ и суровост фудбалске игре стала је у тај један потез маестралног левокрилног 27-годишњег нападача који је откровење сезоне. Пети погодак у шест мечева ове сезоне на највећој фудбалској позорници за Галена, који је до тог 94. минута словио да понесе епитет трагичара првог меча осмине финала Лиге шампиона, а завршио је са мини-трофејом у рукама. Да, оним који се додељује играчу утакмице.
Зашто трагичар? Галено је на прелазу из 21. у 22. минут у два наврата промашио из изгледних позиција у распону од две секунде, ако и толико. Прво је лопту закуцао у стативу Арсеналовог гола, да би затим после одбитка из волеја послао лопту тик поред немоћног и већ савладаног Давида Раје.
Мирисало је на „нулу“, али је досаду „разбио“, ко други него Галено. И то чисто уметношћу и мајсторијом. Узео је лопту и са преко 20 метара шутирао је поред директног чувара Деклана Рајса, док се голман лондонског тима Давид Раја извио колико је дуг, али то није било довољно да заустави лопту да заврши у малој мрежи за велико славље и експлозију на стадиону „Драгао“.
Уживајте у мајсторији човека који је прешао пут од трагичара до апсолутног хероја и добро запамтите име Галено! За сада је на пет голова и три асистенције на шест утакмица Лиге шампиона ове сезоне.
Барселона Наполи - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2024
СПОРТ
Осимен „поништио“ Левандовског – Галено од трагичара до хероја Порта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала