- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин честитао Дан заштитника отаџбине: Учесници СВО су наши истински хероји

© Sputnik / Виталий КарповПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је грађанима Русије Дан заштитника отаџбине. Он је том приликом истакао да учесници специјалне операције у Украјини показују храброст и одважност којима се поноси читава нација.

„Војници и официри Русије достојно настављају славну традицију. На првој линији су данас учесници специјалне операције. Ви се борите за истину и правду, показујете храброст и одважност бранећи Русију. Ви сте наши истински народни хероји. Поносимо се вама, задивљени смо вашом неустрашивошћу, ценимо подвиге“, наводи се у честитки Путина.

Верност Отаџбини, света дужност да се она штити и брани сваки педаљ своје земље биле су и остале најважније неоспорне вредности Русије, оценио је руски лидер.
Он је нагласио да будућност руске армије и флоте припада командантима и официрима који су се доказали у борби и херојски борили.

„Русија и сви њени грађани верују у снагу и поузданост својих бранилаца и знају да су они увек на дужности, увек чувају интересе и безбедност Отаџбине. Желим вам добро здравље и нове успехе за добробит Отаџбине“, поручио је Путин.

Он је додао да ће Русија, на бази борбеног искуства, наставити да јача Оружане снаге и да осигурава њихову модернизацију.
„Данас је удео модерног наоружања и технике у стратешким нуклеарним снагама већ достигао 95 одсто, а у поморској компоненти нуклеарне тријаде скоро 100 одсто“, истакао је Путин.
Он је такође истакао да су предузећа војне индустрије последњих година вишекратно повећала испоруке најпотребнијег оружја војсци, а пре свега високопрецизног оружја, дронова, тенкова, оклопних возила, артиљерије и ПВО система.
Пријем у амбасади Руске Федерације у Београду - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
СРБИЈА
Боцан-Харченко: Победа Русије показаће ко је на правој страни историје /видео, фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала