- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Америка увлачи неутралне државе у сукоб у Украјини

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаУлаз у амбасаду Русије у Вашингтону
Улаз у амбасаду Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена бави се увлачењем неутралних држава Глобалног југа у конфликт у Украјини, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов на друштвеним мрежама.
„Вашингтон и његови сателити би требало, уместо што доливају уље на ватру и увлаче у њега неутралне државе Глобалног југа, да се брину о издвајању ефикасне помоћи партнерима. Управо се такве теме морају разматрати у Организацији америчких држава“, рекао је он.
Антонов је навео да су неке делегације ове Организације изразиле незадовољство дискусијом о питањима која нису у компетенцији Организације.
„Посебно услед све већег броја заиста акутних проблема у самој Латинској Америци. Било да се ради о погоршању социјално-економске ситуације, великој миграционој кризи или ширењу транснационалног организованог криминала“, истакао је руски дипломата.
Организацији америчких држава је формирана 1948. године, а седиште јој је у Вашингтону. У њеном саставу је 35 држава Северне, Јужне и Централне Америке и Карипског басена. Под притиском САД је 1962. године прикључена и Куба. Венецуела је 2017. године изашла из Организације и након две године је у складу са уставом организације искључена. Власти Венецуеле су у новембру 2021. године одлучиле да напусте организацију, а као разлог су навеле да се меша у унутрашње ствари Републике.
Погледајте и:
Застава Естоније - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
СВЕТ
Америка даје Естонији конфискована средства за обнову Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала