- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва одговара на нове непријатељске акције: Представницима ЕУ забрањен улазак у Русију

© AP Photo / Dmitry LovetskyМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Москва, као одговор на 13. пакет санкција ЕУ, проширује списак представника европских институција и земаља чланица Европске уније којима је забрањен улазак у Русију, саопштило је Министарство спољних послова те земље.
Како се наводи, Москва сматра да су нове ограничавајуће мере ЕУ незаконите, те да подривају међународно-правне прерогативе Савета безбедности УН.
„Као одговор на те непријатељске акције, руска страна је значајно проширила списак представника европских институција и земаља чланица ЕУ, којима је у складу са Федералним законом 'О поступку уласка у Русију и изласка из Русије' од 15. августа 1996. године забрањен улаз на територију наше државе“, наводи руска страна.
Како је прецизирано, реч је о „представницима безбедносних структура и комерцијалних организација земаља ЕУ, грађанима земаља-чланица ЕУ који су одговорни за пружање војне помоћи неонацистичком режиму у Кијеву, представницима европских структура који су укључени у кривично гоњење руских званичника и који се баве формирањем 'трибунала' против руског руководства и прикупљањем одговарајућих материјала, који се залажу за конфискацију руске државне имовине или коришћење профита од ње у интересу Украјине, подржавају увођење санкција против Русије и покушавају да поткопају односе Русије са другим државама, бавећи се ширењем дезинформација о нашој земљи“.
На руској „стоп листи“ нашли су се и представници Савета Европе, чланови законодавних скупштина земаља ЕУ, чланови ПС ОЕБС-а и ПССЕ, који „на систематској основи дају агресивне изјаве против Русије“.
„Потврђујемо да ће на све непријатељске акције западних земаља и убудуће уследити правовремен и адекватан одговор“, поручило је руско Министарство спољних послова.
Погледајте још:
Заставе Европске уније испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
РУСИЈА
ЕУ званично увела 13. пакет санкција против Русије: На листи и компанија из Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала