- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Русија очувала војну супериорност над Украјином

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан  - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
Пратите нас
Русија и даље има војну супериорност над Украјином која ће и остати на њеној страни, међутим, не постоји војно решење сукоба у Украјини и он мора да се реши преговорима, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан радију „Кошут“.

„Једноставна рачуница показује да је Русија војно супериорнија, и да Украјина то неће бити, ако се Запад не умеша. Међутим, НАТО не жели рат и неће ући у рат. Неопходно је тражити прекид ватре, јер је немогуће у војном плану Русију бацити на колена“, рекао је мађарски премијер.

Истакао је да не постоји војно решење сукоба у Украјини и да сукоб мора да се реши преговорима.
Подсетио је да се Мађарска залаже за брз прекид ватре и почетак преговора о Украјини. Додао је да водеће западне силе, укључујући Француску и Немачку, имају другачије мишљење, рачунају на војно решење.
Претпоставио је да у случају да бивши амерички председник Доналд Трамп победи на новембарским изборима, онда би његов повратак у Белу кућу могао да значи да ће се сукоб решити.
Мађарска влада је раније више пута истицала да у преговорима треба да учествују не само Украјина и Русија, већ и Сједињене Америчке Државе, које Кијеву пружају основну војну и финансијску подршку.
Погледајте и:
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СВЕТ
Орбан: Нико у Европи не верује у победу Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала