Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Нисам знао за уредбу о динару, а притискају ме откад је Вучић алармирао међународну заједницу

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Аљбин Курти, премијер привремених институција у Приштини, изјавио је да није био упознат да ће тзв. Централна банка Косова донети Уредбу у вези са забраном динара и да је притисак на њега почео након што је председник Србије Александар Вучић алармирао међународну заједницу да ће таква одлука бити катастрофална за Србе на Косову, пише „Репортери“.
„Централна банка је 28. децембра прошле године донела ову одлуку. Нисам имао појма о овој одлуци нити о изради овог правилника. Све је текло у најбољем реду и без проблема и средином јануара, непосредно након припрема, председник Србије Вучић је упозорио регион и Европу да ће се од 1. фебруара, када динар буде укинут, десити катастрофа. А онда је почео притисак на мене. Не искључујемо динар, на Косову можете имати динаре али средство плаћања је евро јер по Уставу може бити само једна валута у оптицају“, рекао је Курти, између осталог, у интервјуу за радио „Монокл“ који је вођен током његовог боравка у Минхену на Конференцији о безбедности.
Додао је да влада жели да помогне Србима и да им је, од проглашења независности, влада на чијем је он челу највише помогла.
„Нема владе од проглашења независности која је помогла српској заједници више од нас“, рекао је Курти, пренео је „Косово онлајн“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала