- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда уз два гола са пенала до победе над Чуком – Парни ваљак некако прошао кроз Сурдулицу

© Sputnik / Лола ЂорђевићГелор Канга
Гелор Канга - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана остварили су тријумф на гостовању Раднику у Сурдулици од 2:1 (0:0). На овај начин црно-бели су се задржали на првом месту Суперлиге. Са друге стране Црвена звезда је надиграла Чукарички са 3:0 (2:0).
Обично Партизану иде много једноставније када постигне гол у првом полувремену и пробије противника, али у првих 45 минута у Сурдулици то није успео да уради.
Имали су црно-бели шансе преко Баждара и Натха, али је на семафору стајало 0:0. У игри гостију се осетио изостанак Матеуса Салдање, Ксандера Северине и Немање Николића.

Баждар је промашио шансу и на старту другог полувремена, а онда је уследио шок за црно-беле јер је судија показао на пенал за Радник после старта Свете Марковића, а онда је и поништио ту одлуку после гледања ВАР-а у 62. минуту па је остало 0:0.

Марковић је могао да буде трагичар, а убрзо је постао херој црно-белих јер је постигао гол главом после корнера у 70. минуту за предност Парног ваљка од 1:0.
У другом минуту надокнаде севнула је контра Партизана, Самед Баждар је изашао сам на голмана домаће екипе и без већих проблема послао лопту у мрежу, а Радник је са пенала преко Шовшића смањио на коначних 2:1.
Са друге стране Црвена звезда је надиграла Чукарички са 3:0 (2:0).
Стрелци за Црвену звезду били су Гелор Канга са пенала у 9. минуту, Шериф Ендиаје у 36. минуту утакмице и Букари у 75. минуту са пенала.
Црвено-бели су после нове победе остали на другом месту са 55 бодова, Партизан је први са 56, док је екипа Чукаричког сада на четвртој позицији са 35 освојених бодова.
У наредном колу екипа Црвене звезде гостује фудбалерима ТСЦ-а, док ће Чукарички на Бановом брду дочекати екипу Напретка.
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Фантастичне вести из Андалузије за Србију и Пиксија /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала