- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Кандидоваћу се на следећим изборима

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да ће се кандидовати на следећим председничким изборима 2025. године.

„Кандидоваћу се… Реците им (опозицији) да ћу се кандидовати. Што ситуација буде била тежа, они ће активније потресати наше друштво“, рекао је Лукашенко, одговарајући на питање новинара на бирачком месту након гласања на изборима за белоруски парламент и локална већа.

Белоруски лидер је истакао да противници власти неће моћи да спроведу ниједну од варијаната за њено рушење.
„Ниједна њихова опција, чак и најрадикалнија, неће проћи у Белорусији. Гласање се завршава, јесте ли видели неке сукобе, покушаје сукоба, нереде, као што је било раније? Нисте видели? И нећете видети! Ми знамо да извучемо закључке из наших претходних грешака. Стога, немају чему да се надају“, констатовао је он.
Он је додао да нигде у свету нема тако отворених и фер избора као у Белорусији и напоменуо да Белоруси највећим делом верују властима.
Према његовим речима, белоруска опозиција планира да заузме део земље и тамо уведе трупе НАТО-а.
Што се тиче плана заузимања, како тамо кажу, Кобринског округа (регион у Белорусији) или Малорита (град у Белорусији). Па, Малорита је у близини, Кобрин је далеко од границе. Али помињани су ови градови. Желе да заузму парче земље, прогласе власт, сви ће признати ту власт, власт ће се обратити НАТО-у, биће уведене трупе“, објаснио је Лукашенко.
У Белорусији се одржавају избори за посланике доњег дома парламента и локалних већа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала