Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МСП упутило протестну ноту Хрватској због изјава Грлић Радмана

© AP Photo / Virginia MayoГордан Грлић Радман
Гордан Грлић Радман - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2024
Пратите нас
Министарство спољних послова Србије упутило је данас протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом неприхватљиве изјаве министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана.
“Министарство спољних послова Републике Србије и овим путем жели да укаже на потпуну неприхватљивост изјава министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана изречених 24. фебруара на Дневнику Н1 телевизије у Загребу, упућених против председника Србије Александра Вучића и Републике Србије у целини“, саопштило је МСП Србије.
Министарство је такође указало како те "изјаве представљају даљи наставак изградње атмосфере мржње према Србији и српском народу и нарушавају заједничку политику промовисања мира и стабилности у региону".
"Министарство спољних послова Републике Србије исказује очекивање да ће се високи званичници Републике Хрватске у наступајућем периоду уздржати од изјава које представљају мешање у унутрашње ствари Републике Србије, те водити политику помирења и добросуседских односа две државе,” наведено је у протестној ноти Министарства.
Грлић-Радман је гостујући у суботу на хрватској Н1 изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи "на којој ће столици да седи" и додао да "Вучић може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утицај Руса или други малигни утицаји који би нарушили стабилност Западног Балкана''.
Реагујући на те изјаве, Вучић је истакао да хрватски министар спољних послова не само да се меша у унутрашње ствари Србије, већ вређа српски народ и прети грађанима Србије.
"Хрватски министар не само да се брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије. Грлић-Радман је једно у праву, можда сам ја нечији трабант, можда и вартбург, можда и фића, али никада нисам био ничији потрчко и слуга, што се за Грлић-Радмана не може рећи. Да не идем далеко у прошлост, било би сувише болно", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2024
СРБИЈА
Дачић: Хрвати су као трабанти били већи нацисти од нациста, ми смо само слуге Србије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала