- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о новом пакету санкција: Руска економија је стабилна

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Мало је вероватно да ће Запад моћи да смисли нове санкције против Русије, а да не нанесе очигледну штету сопственој економији, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући нови пакет санкција.
„Ништа суштински ново није најављено. И мало је вероватно да нешто суштински ново могу измислити они који уводе ове санкције, а да очигледно не наносе штету сопственој економији. Индиректно, ова штета (се ионако наноси), знате, ради ефекат бумеранга. Европска економија, пре свега, озбиљно страдава због санкција које су нам уведене, хиљаде санкција. Страдају и интереси америчких компанија“, рекао је Песков.
Портпарол је истакао да је руска економија показала своју отпорност на санкције.
„Руска економија је показала своју стабилност и у овом случају то не морамо ми да кажемо, већ то говоре представници САД. Руска економија је показала своју стабилност, прилагодила се и наставља да се развија“, закључио је Песков.
Министарство финансија Сједињених Америчких Држава објавило је нови пакет антируских санкција којим су обухваћене 93 стране компаније, од тога 63 из Русије, 16 турских, две из Киргизије и осам компанија из Кине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала