- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда више не постоји

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаБразилски фудбалер Дани Алвеш
Бразилски фудбалер Дани Алвеш - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Бразилац Дани Алвес који је правоснажно осуђен на четири и по године затвора због силовање једне девојке у ноћном клубу 31. децембра 2022. године, обрисан је са званичне странице ФК Барселона на којој се налазио списак са 102 славна имена.
Како је један од најбољих десних бекова освојио са Каталонцима све што се освојити може, тако је завредио место међу „бесмртнима“, али се и то променило.
Наиме, према сазнањима угледног каталонског „Спорта“, Дани Алвес је обрисан са листе легендарних фудбалера Барселоне због сексуалног напада на девојку.
Према писању каталонских и шпански медија, Барселона није журила да „пресудом“ и одлуком, већ је стрпљиво чекала да се суђење оконча да и да казна буде правоснажна.
Након што је Дани Алвес осуђен на четири и по године затвора и још пет година условно по одлужењу затворске казне, Барселона је одлучила да га заувек“ избрише“, јер не жели изгреднике у својим редовима и особе које каљају углед клуба са Ноу Кампа.
Проблематични Бразилац који је у Барселону стигао из Севиље, одиграо је 408 утакмица за бордо-плаве, постигао је 22 гола и уписао 105 асистенција. Освјио је три пехара Лиге шампиона, у три наврата је био шампион Примере, ту су још и четири Купа Краља и Суперкупа Шпаније.
Огњен Мимовић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
СПОРТ
Звезда промовисала новог младог аса: „Остварила се жеља целе моје породице“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала